DareMedya

Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş tribünlerinden de "Hükûmet istifa" tezahüratları

GÜNDEM

Süper ligin erteleme maçlarında dün ve bugün oynanan lig maçlarında tribündeki seyircilerin deprem bölgesindeki depremzedelere tribünlerden atkı şapka ve çocuklar için oyuncak atmaları renkli görüntüleri de ortaya çıkardı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, depremde zarar gören çocuklar için de sahaya oyuncak attı

Önceki gün oynanan Fenerbahçe-Konyaspor maçının ardından Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmasında da tribünlerden"hükûmet istifa" tezahüratları yapıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle ara verilen Süper Lig, erteleme maçlarıyla birlikte yeniden başladı. Evinde Antalyaspor'u konuk eden Beşiktaş'ta taraftarlar, maçtan önce "hükûmet istifa" tezahüratı yaptı.

Sahaya oyuncak atılırken de istifa sesleri yükseldi

BEŞİKTAŞ TRİBÜNLERİ

Vodafone Park’ta depremzede çocuklara moral vermek amacıyla düzenlenen etkinlikte taraftarlar, yanlarında getirecekleri atkı ve bere dışında pelüş oyuncakları (Sert olmayan ve 40 cm’i geçmeyecek ebatlarda) Vodafone Park’ın zeminine attı.

O sırada da yeniden ‘hükümet istifa’ sesleri yükseldi. Karşılaşmanın ilk yarısının son anlarında yine protesto tezahüratları yapan Beşiktaşlı taraftarlar, bir süre yine “Hükûmet istifa” diye bağırdı.

Kadıköy'de de istifa tezahüratı yapılmıştı

FENERBAHÇE TRİBÜNLERİ

Önceki gün oynanan Fenerbahçe - Konyaspor maçı öncesinde tribünleri dolduran taraftarlar “Yalan yalan yalan. Dolan dolan dolan. 20 sene oldu. İstifa ulan” tezahüratında bulunmuştu.

Süper Lig Konyaspor-Fenerbahçe maçı öncesinde tribünleri dolduran taraftarlar “Yalan yalan yalan dolan dolan dolan 20 sene oldu istifa ulan” tezahüratında bulundu.

Tribünlerde ise “Acımız tarifsiz, başımız sağ olsun” ve “Yaşaran gözler ümit dolacak” pankartları yer aldı.

Katarlı yayın kuruluşu beIN Sports'un, taraftarların sesini yayına vermemesi ise sosyal medyada tepki topladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün oynanan Fenerbahçe-Konyaspor maçındaki “Hükümet istifa” tezahüratlarından sonra futbol müsabakalarının seyircisiz ya da ‘tedbir alınarak’ oynanmasını istedi. Yapılan bir açıklama ile Bahçeli'nin Beşiktaş JK üyeliğinden istifa ettiği duyuruldu.

Süper Lig’in 23’üncü hafta erteleme maçında Antalyaspor’u konuk eden Beşiktaş tribünlerinden “Hükümet istifa” tezahüratları yükseldi.

Taraftarlar ayrıca depremden etkilenen çocuklar için getirdikleri oyuncakları sahaya attı.

Stadyumlarda yaşananların ardından Devlet Bahçeli, şu tweet’leri attı:

Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında trübünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur.

Bugün oynanacak Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasındaki müsabakalarda aynı şekilde istifa seslerinin yükselmesi halinde futbol kulüplerimizin oyuna geldiği, tuzağa düştüğü de netleşmiş olacaktır.

Oynanacak Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasındaki müsabakalarda aynı şekilde istifa seslerinin yükselmesi halinde futbol kulüplerimizin oyuna geldiği, tuzağa düştüğü de netleşmiş olacaktır.

Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir.

Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir.

Bahçeli, Beşiktaş JK üyeliğinden ayrıldı!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş tribünlerinin 'hükümet istifa' sloganlarını gerekçe göstererek Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden ayrıldığı duyuruldu.

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in yayımladığı açıklamada "44 bini aşkın vatandaşımızın şehit olduğu afet sonrası futbol maçlarını izleme bahanesiyle tribünleri tahrik eden bazı eylemler, şehitlerimize ve milletimize büyük bir saygısızlık olmuştur. Bugün oynanan Beşiktaş JK-Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında da deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık Beşiktaş'a ve Beşiktaş'ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.