Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, ilk sarsıntı dün akşam saat 21.20’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelmiş, deprem çevre illerin yanı sıra İstanbul’dan da hissedilmişti.
Geceyi tedirgin geçiren bölgede, bu sabah art arda iki deprem daha yaşandı. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, saat 04.54’te merkez üssü Sındırgı olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin yerin 8,12 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Sarsıntının ardından saat 06.08’de bu kez 4,0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre ikinci sabah depremi 5,82 kilometre derinlikte oluştu.
Bölgede artçı sarsıntıların sürdüğü belirtilirken, AFAD ve yerel ekiplerin saha tarama çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. İlk belirlemelere göre, depremler nedeniyle herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.
Uzmanlar, 4,9’luk ana depremin ardından meydana gelen sarsıntıların artçı nitelikte olduğunu belirterek, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.
👉 Kaynak: AFAD
👉 Not: Yetkililer, vatandaşların hasarlı yapılardan uzak durması ve resmi açıklamaları takip etmesi gerektiğini vurguluyor.




