AK Parti İzmir’den milletvekili adaylık süreci bilgilendirmesi

Ak Parti İzmir Seçim İşleri Başkanı Mehmet Kocaağa, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Adaylık başvurularının 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 21.00’a kadar devam edeceğini belirtti. Kocaağa, "Asrın felaketi sebebiyle, milletvekili aday adaylarımızın başvuru sırasında deprem yardım kampanyasına AFAD üzerinden bağışları alınarak kayıt işlemleri tamamlanacaktır" dedi.

Dr. Mehmet Çerçi
13 Mart 2023 Pazartesi 12:52
AK Parti İzmir’den milletvekili adaylık süreci bilgilendirmesi
Dr. Mehmet Çerçi

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandığa gitmek için gün sayarken milletvekilliği aday adaylığı süreçleri ve liste hazırlıkları da hız kazandı. AK Parti İzmir Seçim İşleri Başkanı Mehmet Kocaağa, milletvekilli adaylığına yönelik, yazılı açıklama yaptı. Başkan Kocaağa, şu ifadeleri kullandı: "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Adaylık başvurularımız 16.03.2023 Perşembe günü saat 21.00’a kadar devam edecektir. Anayasa'nın 76. ve Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 10,11 ve 12. maddelerinde belirtilen nitelikleri taşıyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, milletvekili adaylık başvurularını AK Parti Genel Merkezimizde veya İl Başkanlığımızda alındı belgesi karşılığında bizzat yapabileceklerdir. Ülkemizde meydana gelen asrın felaketi sebebiyle, milletvekili aday adaylarımızın başvuru sırasında deprem yardım kampanyasına AFAD üzerinden bağışları alınarak kayıt işlemleri tamamlanacaktır. Bağış miktarları; erkek aday adaylarımız için 20 bin TL, kadın ve 18-30 yaş arası genç aday adaylarımız için 10 bin TL’dir. Engelli aday adaylarımız için ise 5 bin TL olarak belirlenmiştir." (DHA)

Son Güncelleme: 13.03.2023 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.