AK Parti Manisa Teşkilatında Büyükşehir Heyecanı...

AK Partide temayül yoklaması bugün yapılacak. AK Partililere belki de ilk kez Büyükşehir adayı olarak kimi görmek istersiniz diye AK Partili iki isim önermeleri de isteneceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

26 Kasım 2023 Pazar 05:02
AK Parti Manisa Teşkilatında Büyükşehir Heyecanı...

Son 3 gündür il genelinde Ankara Merkezli bir arama ile anket yapılıyor. 

Binlerce kişi aranarak Büyük Şehir Adayı kimi görmek istiyorsunuz diye soruluyor. Seçenekler Ak Parti Mehmet Çerçi- CHP Besim Dutlulu- MHP Ali Uçak- İYİ Parti Hasan Eryılmaz. 

Ak Parti teşkilatlarında ise 2 dönem milletvekilliği, 2 dönem Yunusemre Belediye Başkanlığı yapan Dr. Mehmet Çerçi' nin isminin Büyükşehir Adaylığı için öne çıktığı öğrenildi. 

MHP adına Ali Uçak isminin sorulması ise kafalarda oluşan soru işaretlerini kalınlaştırdı. 

Öte yandan haber kaynakları,  B.Şehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün' ün Pazartesi Salı Ankara' da olacağını MHP Genel Merkezinde görüşmeler yapacağını aktardılar. 

Yapılan ankette Ali Uçak isminin teleffuz edilmesi,  temayülde Ak Partililere Büyükşehir' de kimi görmek istersiniz diye ilk defa  sorulacak olması ve Başkan Ergün' ün Ankara seyahati üst üste gelince İl Genelinde siyasi kulislerde hareketlenmeler yaşandı. 

Bunun yanında CHP' de Adaylık Başvuruları Salı günü bitecek. İl Başkanı Ferdi Zeyrek'in de hafta başı Ankara'da Genel Başkan Özgür Özel ile Manisa için görüşeceği öğrenildi. 

Öte yandan halihazırda Muğla Mv olan Ak Parti Manisa eski milletvekili Saadet Partisi Grup Başkanı Gelecek Partisinin önemli ismi Selçuk Özdağ Büyükşehir Adaylığı için sürekli şehirde ve Ankara'da nabız yokluyor. Özdağ' ın aday olması bir çok kişi için sürpriz olmayacak. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel' in Manisa Mv olması Manisa' yı siyaset merceğinin altına soktu.

Ak Parti var gücüyle Özgür Özel'i kendi şehrinde bir kez daha yenmek için bu seçimlere çok büyük önem veriyor. Geçtiğimiz günlerde Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir Manisa' ya gelerek teşkilatla toplantılar yapıp verdikleri önemi bir kere daha belirtti. 

CHP kaleyi Ak Partiden almak için Ak Partide CHP Genel Başkanını kendi memleketinde sandığa gömmek için elinden gelen her şeyi yapacak. 

Ak Partide Belediye Başkan Adaylıkları için, Gölmarmara Sarıgöl Selendi Kula Alaşehir'de hiç başvuru yok. En çok başvuru 11 Aday Adayı ile Kırkağaç' ta... Tek bir kişinin adaylık için başvurduğu ilçe ise Salihli.

Turgutlu' da 4 aday yarışacak. Daha önce 1 dönem milletvekilliği yapan Süleyman Turgut, 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan Serhat Orhan, daha önce 2 defa mv listesine girip az farkla kaybeden eski İl Genel Meclis Üyesi  Güzide İçen Kasap ve Teşkilatın sevgilisi ilk defa bir görev için aday olan eski ilçe Başkanı Kazım Dilek. 
Eğer İttifak olmazsa ya da Turgutlu geçen dönem MHP ile kaydedildiği için bu defa Ak Partiye verilirse Ak Parti Turgutlu' yu geri almakta zorlanmayacaktır.

Bir diğer önemli ilçe ise Akhisar. 
1. Sıra milletvekili ve Ak Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu kendi şehirde belediyeyi mutlaka kazanmak istiyor. Halka ciddi bir karşılığı olan ismi CHP Büyükşehir Adaylığı içinde telaffuz edilen ve yeniden adaylığı kesin olan Besim Dutlulu' nun karşısına Ak Parti kimle çıkacak. Eski İlçe Başkanı, Erdoğan Ailesinin yakın dostları olan Füzun ailesinden Fatih Füzün, Salih Hızlı' nın değişmez yol arkadaşı 3 dönem Belediye Başkan Yardımcısı Akhisarspor' un sembol isimlerinden Ömer İşçi, Remzi Şekerci ve Tamer Yaşar adaylık sürecinde kıyasıya yarışacaklar. Zira Akhisar' da Besim Dutlulu karşılık bulmuş bir isim... Bahadır Bey'in kendi şehrini mutlaka kazanmak için özel çalışmalar yapacağını en güçlü isimle çıkmak isteyeceğimi tahmin etmek zor değil...

Bu seçimlerde Manisa hem CHP hem de AK Parti için çarpan etkisinden dolayı çok önem taşıyor.

Bunun için listeler seçim kurullarına teslim edilesiye kadar karşılıklı taktik savaşları devam edecek. 
Şurası kesin ki, AK Parti seçim kazanmayı bilmenin tecrübesi ile bu seçimlere CHP' den önde başlayacak.

Sürpriz isimleri her iki tarafın listelerinde görmeye şimdiden hazırlıklı olun.

Bu yerel seçimlerde Türkiye İstanbul ve Ankara' dan sonra Manisa' yı dört gözle takip edecek.
 

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiTemayül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176