Alaşehir'de ihtiyaç sahipleri için 'Dost Bakkal' açıldı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, ihtiyaç sahipleri için belediye tarafından 'Dost Bakkal' açıldı.

20 Mayıs 2023 Cumartesi 10:11
Alaşehir'de ihtiyaç sahipleri için 'Dost Bakkal' açıldı

Dost Bakkal'dan yardıma muhtaç aileler, kendilerine verilecek kartlara yüklenen puanlarla buradan hijyen ve temizlik malzemesinden, gıda maddesine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği bildirildi.

Alaşehir Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında, Soğuksu Mahallesi Ahmet Işık Caddesi'ndeki Çınaraltı Esnaf Çarşısı'ndaki mülkiyeti belediyeye ait iki dükkanı birleştirip, 'Dost Bakkal'a dönüştürdü. Dost Bakkal'dan yardıma muhtaç aileler, kendilerine verilecek kartlara yüklenen puanlarla buradan hijyen ve temizlik malzemesinden, gıda maddesine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Dost Bakkal'ın açılışı, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtar ve vatandaşların katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, sosyal belediyecilik gereği olarak, sadece taşa toprağa yatırım değil, insana yatırım yapan bir anlayışı hakim kılmak istiyoruz. Bu yıl 300 bin biber, domates, patlıcan fidanı dağıtacağız, kırsal sulamada çiftçilerimize elektrik indirimi yapıyoruz. Çiftçilerimize mazot, bağ direği, arı kovanı gibi destekler veriyoruz. Bu destekler devamlı olacak, çünkü belediyecilik sadece asfalt yapmakla, yol yapmakla olmaz" dedi.

Çınaraltı Esnaf Çarşısı'ndaki belediyeye ait iki dükkan birleştirilerek Dost Bakkal açtıklarını belirten Başkan Öküzcüoğlu, "Daha önce 'Dost Eller' mağazası yapmıştık, orada verdiğimiz kartlarla ihtiyaç sahipleri giyim ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Oraya sizlerinde yardımları oluyor. Bugün de 'Dost Bakkal'da yardıma muhtaç aileleri kartlarına yüklenen puanlarla buradan gıda ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Dost Bakkal'da yararlanmak isteyenler, bize dilekçeyle başvurarak, kartlarını alacaklar. Kartlarına yüklenen puanla her ay gelip ihtiyaçlarını ücretsiz olarak alabilecekler. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak, bu tür çalışmaları yapıyoruz. Dost Bakkal, Alaşehir'e hayırlı olsun" diye konuştu.
Açılış kurdelasının kesilmesinden sonra dost Bakkal davetliler tarafından gezildi.(DHA)

Son Güncelleme: 20.05.2023 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.