Dr. Mehmet Çerçi

Antalya Kumluca'yı sel vurdu!

Kumluca'da kuvvetli yağışın ardından derelerin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Caddeler ise sel sularının sürüklediği araçlarla doldu.

12 Aralık 2022 Pazartesi 11:59
Antalya Kumluca'yı sel vurdu!
Dr. Mehmet Çerçi

Kumluca'da dün öğleden sonra başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak sonrası dereler taştı. Kent merkezine ulaşan sel, su baskınlarına yol açtı.Sağanak sonrası dereler taştı, ev ve iş yerlerini su bastı. NTV yayınına katılan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "İlçede 50 yıldır böyle bir durum görmedik, kriz merkezi oluşturduk" dedi. Sel sebebiyle Kumluca ve Finike'de ilk ve orta dereceli okullara 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu

EVDEN ÇIKMAYIN ANONSLARI

Dr. Mehmet Çerçi

Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları, güvenli yerlerde kalmaları uyarısında bulunuldu.İlçe merkezinde sel nedeniyle bazı araçlar sürüklendi, araçlarda mahsur kalanlar iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı.Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkezdeki bütün köprülerin yıkılmasından dolayı yağmur suları taşkınlara sebep olmuştur, zemin katlar ve arabalara zarar vermektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.

NTV yayınına katılan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "İlçede 50 yıldır böyle bir durum görmedik, kriz merkezi oluşturduk" dedi. AFAD'dan destek istediklerini belirten Köleoğlu, ilçede okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Şu ana kadar can kaybı ya da kayıp ihbarı yok.

Son Güncelleme: 12.12.2022 16:33
Anahtar Kelimeler:
SelKumlucaAfedSera
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176