Dr. Mehmet Çerçi

Başkan Soyer, 'Çocukları yağmurdan kurtardı'

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, su baskınları ve koku sorunu için 60 milyon liralık yatırım yaptı. Soyer, çalışmaları yerinde inceledi.

03 Ocak 2023 Salı 18:01
Başkan Soyer, 'Çocukları yağmurdan kurtardı'
Dr. Mehmet Çerçi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü su baskınları ve koku sorununu önlemek amacıyla kent genelinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Çiğli ilçesinde de 60 milyon liralık yatırımı hayata geçirdi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemi ayrıştırma projesinin çalışmalarını yerinde inceledi.

İklim krizinin etkilerine karşı İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler kapsamında Çiğli'de yaklaşık 60 milyon liralık yatırımın sonuna gelindi. Proje kapsamında 9 bin metre yağmur suyu ve 4 bin 500 metre kanalizasyon hattı imalatının yanında 400 metre dere ıslahı yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yakakent, Güzeltepe, Maltepe ve Köyiçi mahallelerinde yağmur suyu ile kanalizasyon sistemini ayıran projedeki çalışmaları yerinde inceledi. Soyer'e İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve Çiğli Maltepe Mahallesi Muhtarı Ramazan Arslan da eşlik etti.

'ÇOCUKLARI YAĞMURDAN KURTARMIŞ OLDUK'
Soyer, projenin son aşamaya geldiğini belirtip, "Birkaç güne bitecek. Önemli olan şu: 18 milyonluk yatırım olarak başlamıştık, 60 milyon liraya çıktı. İş yaparken bir yandan da ekonomik krizle mücadele etmek gibi bir zorluk var. Öngörülemez şekilde rakamlar artıyor. Bütün bunlara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlara devam edeceğiz. Arkada Maltepe İlkokulu'nda oynayan çocuklar, her yağmurda mağdur oluyordu. Bugün hepimizin yüzü gülüyor. Çocukları yağmurdan kurtarmış olduk. Bu yatırımlar gözükmüyor, bu yatırımlar toprağın altında. 200 kilometre yağmur suyu-atık su ayrıştırma kanalı yaptık. Bu, İzmir'i ortasından yarıp geçmek gibi bir şey. Bu kadar büyük bir yatırım ve maliyet sadece bugünü değil kentin geleceğini, Körfez'ini kurtarmak içindir. Tüm çalışanlarımla gurur duyuyorum" dedi.

Yağmur suyu ve kanalizasyon sistemini ayrıştıran projeyle, bölgenin kanalizasyon hatlarından kaynaklı taşmaların önlenmesi ve koku sorununun önüne geçilmesi hedefleniyor.

(DHA)
 

Son Güncelleme: 03.01.2023 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176