Bayram tatilinde nüfusu 1 milyonu bulan Çeşme'de 9 günde 2 bin 500 ton çöp toplandı

İzmirin Çeşme ilçesine 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 275 binin üzerinde araç giriş yaparken, ilçe nüfusunun 1 milyonu bulduğu bildirildi. Bayram tatili süresince ilçede 2 bin 500 top çöp toplandığı belirtildi.

18 Temmuz 2022 Pazartesi 14:51
Bayram tatilinde nüfusu 1 milyonu bulan Çeşme'de 9 günde 2 bin 500 ton çöp toplandı

İzmir'in turizm cenneti ilçesi Çeşme'nin Kurban Bayramı tatilinde, otellerdeki doluluk oranının yüzde 90'ı buldu. Günlük ortalama bir milyonun üzerinde misafir ağırlandı. Bayramın ilk gününde yağışlı havaya rağmen sahillere akın eden ziyaretçiler, tatilin tadını güneşlenerek çıkardı. Bayram boyunca sahillerdeki yoğunluk devam etti.

Milyonların bayram tatilinde Çeşme'yi tercih ettiğini belirten Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Yeryüzündeki cennet Çeşme'de pandemi sonrası özlenen bayramları yaşıyoruz. Türkiye'nin en güzel plajı Ilıca başta olmak üzere tüm plajlarımız doldu taştı. Bayramda ziyaretçi sayımızın bir milyonu aştığını düşünüyoruz. Otellerdeki doluluk oranlarımız yüzde 90'larda seyretti. Kurban Bayramı tatilinde eski yol haricinde Çeşme'ye otobandan 191 bin 587 araç giriş yaptı. Bu en az 275 bin araç yani 750 bin kişi demek, mevcut nüfusumuz ile 1 milyonu buldu" dedi.

GÜNLÜK ORTALAMA 12 TIR ÇÖP TOPLANDI

9 günlük bayram tatili boyunca tüm belediye 7/24 esasıyla görev yaptı. Gece, gündüz ekibiyle sahada olduğunu belirten belediye Başkanı Oran, “Çeşme yine tarihin en kalabalık bayramlarından birini yaşadı diyebiliriz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizde günlük ortalama 12 TIR yani 300 ton, 9 gün boyunca ise 2 bin 500 ton çöp toplandı. Ekonomik olarak zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde, vatandaşlarımızın tatil için daha çok halk plajlarını tercih ettiğini söyleyebiliriz" diye konuştu.(DHA)

Son Güncelleme: 18.07.2022 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176