Dr. Mehmet Çerçi

Depremde zarar gören Türkelli Fatih Camisi'nin yeniden yapımı için törenle ilk harç döküldü

İzmir'deki büyük depremde zarar gördüğü için Menemen Belediyesi tarafından yıkılan Türkelli Fatih Camisi'nin yeniden yapımı için temeli törenle atıldı. Törende konuşan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Camimizi hep birlikte daha modern ve daha konforlu bir ibadethane haline getirip, tekrar hizmete açacağız" dedi.

Dr. Mehmet Çerçi
02 Temmuz 2022 Cumartesi 10:04
Depremde zarar gören Türkelli Fatih Camisi'nin yeniden yapımı için törenle ilk harç döküldü
Dr. Mehmet Çerçi

Ege Denizi Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'deki 6.6 büyüklüğündeki 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremde İzmir'i Menemen ilçesi Türkelli Mahallesi'ndeki Fatih Camisi de zarar gördü. Depremin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 'ağır hasar' raporu verilen cami, bir süre önce Menemen Belediyesi tarafından yıkıldı. Yıkılan caminin yeniden yapılması için temel atma töreni düzenlendi. Törene Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.  
Törende konuşan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Elbette, insan için geride bıraktığı her eser önemlidir. Ancak Allah için yapılan eserlerin yeri ayrıdır. Camilerimiz hiçbir beklenti olmaksızın sadece ve sadece Allah'a ibadet için, Allah rızası için inşa edilen eserlerdir. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerifte diyor ki; 'Kim Allah için bir mescit yaparsa, Allah' ta onun için cennette bir köşk inşa eder.' Bu nedenle cami inşa etmek, hayırların en güzellerinden biridir. Malumunuz Türkelli Camimiz, 2020 İzmir depreminde büyük hasar görmüş ve minaresi yıkılmıştı. Menemen Belediyemiz, Türkelli Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğimiz ve hayırseverlerimizin de destekleriyle camimizi yeniden inşa ediyoruz. Yıkımını gerçekleştirdiğimiz eski camimizi, hep birlikte daha modern ve daha konforlu bir ibadethane haline getireceğiz. Türkelli Fatih Camimizin şimdiden bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Türkelli Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Gürhan Yoruldu yeniden inşa edilecek caminin 750 kişi kapasiteli ve 500 metrekare büyüklüğünde olacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Menemen Müftüsü Mehmet Seven'in okuduğu duaların ardından protokol üyeleri caminin temeline ilk harcı döktü.
(DHA)

Dr. Mehmet Çerçi

Son Güncelleme: 02.07.2022 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176