Göcek ve Dalaman koylarında temizlik nöbeti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Göcek-Dalaman koylarında özellikle yaz aylarında yaşanan kirliliğin önüne geçmek için sıkı önlemler alıyor.

20 Aralık 2022 Salı 14:12
Göcek ve Dalaman koylarında temizlik nöbeti

Muğla Büyükşehir Belediyesi denizlerin ve koyların daha temiz kalması için yaptığı çalışmalar kapsamında Göcek ve Dalaman koylarında bulunan konteynerler 1 Ocak'tan itibaren kaldırılacak, evsel ve ambalaj atıklar Büyükşehir Belediyesine ait teknelerle ring sistemi ile alınmaya başlanacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Göcek-Dalaman koylarında özellikle yaz aylarında yaşanan kirliliğin önüne geçmek, denizleri, kıyıları korumak ve etkin bir şekilde temizliğini sağlamak için çalışmaları kapsamında koylarda bulunan konteynerler kaldırılarak deniz araçlarından kaynaklı evsel ve ambalaj atıklar ring sistemi ile belirlenen saatlerde, belirtilen koylarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Atık Alım Tekneleri tarafından alınacak.

DENİZLERE KİRLETENLERE CEZA UYGULANACAK
Büyükşehir Belediyesi atıkların toplanması konusunda, 2023 yılı içerisinde Göcek-Dalaman Koylarını ziyaret eden teknelerin Büyükşehir Belediyesine ait Atık Kabul Tesisine ve Atık Alım Teknelerine, evsel atıklarını ve ambalaj atıklarını ayrıştırarak vermeleri halinde, bu atıklar ücretsiz olarak alınarak bertarafı sağlanacak. Ayrıştırılmadan karışık olarak gelen atıklar ise 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca 'kirleten öder' prensibi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylı 2023 yılı ücret tarifesi üzerinden ücretlendirilerek kabulü yapılacak. (DHA)

 

Son Güncelleme: 20.12.2022 19:37
Anahtar Kelimeler:
MuğlaDalamanGöcek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.