Hekimler ve süslü kadınlar meme kanserine dikkat çekti

Medicana İnternational İzmir Hastanesi hekimleri ile her yıl kadın haklarına ve bisiklet kullanımına dikkat çekmek için bir araya gelen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' üyeleri, meme kanserine farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi. Bisikletlerini süsleyen kadınların pedal çevirdiği etkinlikte hekimler de erken teşhis konusunda tarama uyarısında bulundu.

22 Ekim 2022 Cumartesi 17:07
Hekimler ve süslü kadınlar meme kanserine dikkat çekti

İzmir'de meme kanseri farkındalık ayı dolayısıyla Medicana İnternational İzmir Hastanesi hekimleri ile her yıl kadın haklarına ve bisiklet kullanımına dikkat çekmek için bir araya gelen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' üyeleri, bilgilendirme ve farkındalık toplantısı gerçekleştirildi. Süsledikleri bisikletleriyle etkinliğe katılan kadınlar meme kanserine dikkat çekmek amacıyla pedal çevirirken, hekimler de erken tarama uyarısında bulundu. Medicana İnternational İzmir Hastanesi Check Up Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Ebru Onuker, "Bugün biz Medicana Hastanesi hekimleri olarak meme kanserine farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Süslü kadınlar bisiklet turu katılımcıları da bize destek verdi. Genel cerrahi, medikal onkoloji ve radyoloji hocalarımızla birlikte erken tanı, tedavi ve alınacak tedbirleri değerlendirdik. Burada değinilmesi gereken en önemli nokta erken tanının önemi ve yıllık meme kontrolleridir. Özellikle ailesinde birinci derecede yakınlarında meme kanseri olan kişilerin düzenli kontrol olması gerekiyor. Hastalarımız teşhis aldıktan sonra kemoterapiden çok çekiniyor. İzlenecek yol konusunda hekimlere güvenmeleri gerekiyor" dedi.

ETKİNLİĞE SÜSLÜ BİSİKLETLERLE KATILDILAR

Etkinliğe katılan kadınlardan Emine Aktürk, "Ben 6 yıldır bisiklet kullanıcısıyım. İki yıl önce meme kanseri hastalığıyla tanıştım. Bisiklet beni motive eden bir araçtı. Gücümün yettiği kadar kullanmaya devam ettim. Kanser hastası kadınları motive etmek amacıyla bisikletle bir yolculuğa çıktım. Bergama ilçesinden yola çıktık Iğdır'a kadar 3 bin kilometrelik yol yaptık" ifadelerini kullandı.

Süslü Kadınlar etkinliğinin kurucusu Sema Gür ise "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu sadece bir bisiklet turu değil aslında kadına dair her şeyle ortadayız. Daha çok kadına ulaşmak için bugün etkinliğe katıldık. 'Erken teşhis hayat' kurtarır demek istiyoruz" diye konuştu. (DHA)
 

Son Güncelleme: 22.10.2022 22:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176