İspanya'dan başladığı bisiklet turu Manisa'nın Yunusemre ilçesine ulaştı

İspanyol bisiklet tutkunu David Ribas (61), İspanya'dan Türkiye'ye bisikletle geldi. Manisa'yı da gezen İspanyol Bisikletçi, Yunusemre Belediyesi'nin misafiri oldu. Yunus Emre Kültür Parkı'nı gezen Ribas, projeye hayran kaldı.

29 Ocak 2023 Pazar 15:06
İspanya'dan başladığı bisiklet turu Manisa'nın Yunusemre ilçesine ulaştı
Dr. Mehmet Çerçi

Bisiklet sporuna gönül veren İspanyol emekli elektrik mühendisi David Ribas, İspanya'dan Türkiye'ye bisikletle geldi. Ülkesinin Barcelona şehrinden 3 ay önce yola çıkan ve 3 bin 500 kilometre yol kat eden 61 yaşındaki Ribas, Avrupa turunun Türkiye durağında Yunusemre ilçesini ziyaret ederek Yunusemre Belediyesi'nin misafiri oldu. Bir gece ilçede konaklayan İspanyol bisiklet tutkunu; Yunus Emre Kültür Parkı'nı Yunusemre Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdullah Can ve rehber Seçkin Aydoğan eşliğinde gezdi. Ribas, parka hayran kaldığını söyledi. Amacının farklı ülkeleri gezerek yeni insanlar tanımak olduğunu belirten David Ribas, Türkiye'deki misafirperverlikten çok memnun kaldığını söyledi. Ribas, "Türkiye, doğal güzellikleriyle harika bir ülke. Bisiklet sporuna çok uygun. Buradaki insanlar çok sıcakkanlı ve misafirperver. 4 yıl önce de Türkiye'ye bisikletle gelmiştim ve bu benim için çok heyecan vericiydi. Daha önceki memnuniyetimden dolayı bu yıl da buraya gelmeyi tercih ettim. Bisikletle gezerek farklı ülke ve kültürleri tanımayı amaçlıyorum. Aynı zamanda da organ bağışına farkındalık oluşturmak için bilgilendirmeler yapıyorum. Pedal çevirip ülke ülke dolaşmak beni mutlu ediyor. Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri olan Manisa şehrini ve Yunusemre ilçesini gezmeye devam edeceğim" dedi. (DHA)

Dr. Mehmet Çerçi

Son Güncelleme: 29.01.2023 16:43
Anahtar Kelimeler:
DAVİD RİBAS
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176