Manisa, 4 yetim kardeşe 'ev' oldu

Manisa'da, anneleri kalp krizinden vefat eden 4 kardeşe Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen 'ev' çağrısı ile yardım kampanyası başlattı.

04 Ocak 2023 Çarşamba 13:02
Manisa, 4 yetim kardeşe 'ev' oldu

Manisa'da, anneleri Gülsüm Canbaz'ın (32) kalp krizinden vefatı nedeniyle yengeleri Pınar Canbaz'ın sahip çıktığı aralarında 6 aylık Kumsa bebeğin de olduğu 4 yetim kardeş, sosyal medyadan gelen destekle ev sahibi oldu. Çocuklara yeni evlerinin anahtarını, Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen teslim etti.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesi kırsal Yeni Harmandalı Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi Gülsüm Canbaz, 25 Ekim'de kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Gülsüm Canbaz'ın hayatını kaybetmesinin ardından babaları İzzet Canbaz'ın (47) da bakamadığı 6 aylık Kumsal bebek, Fatma (8), Mert (9) ve Ali'yi (12) amcaları Mustafa Canbaz ile eşi Pınar Canbaz yanına aldı. Ailenin derme çatma tek bir odada yaşadığını gören Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, harekete geçti. Özmen, sosyal medyadan aile için 'ev' çağrısında bulunup, yardım kampanyası başlattı. Kampanya kısa sürede hem yurt içinden hem de yurt dışından ilgi gördü. Tek göz oda yıkılıp, aileye ait araziye yapılan ev, hayırseverlerin destekleriyle yaklaşık 2 ayda tamamlandı. Çocuklara yeni evlerinin anahtarı Özmen tarafından teslim edildi.
 
'MERHAMET VE ŞEFKAT HAREKETİNE DÖNÜŞTÜ'
Yetim kardeşler için başlattıkları kampanyanın merhamet ve şefkat hareketine dönüştüğünü söyleyen Özmen, "Biz annemizin genç yaşta vefat ettiğini ve 4 çocuğun da ortada kaldığını, babasının da olmadığını öğrenince devlet olarak elimizden geleni yapmak için harekete geçtik. Ailenin gıda, yakacak ve giyim ihtiyaçlarını karşıladık ancak yaşadıkları tek göz odayı görünce aklımıza yaşayabilecekleri bir ev düşüncesi geldi. Sosyal medyada bu fikrimizi duyurduk. Türkiye'nin her yerinden binlerce insan kampanyaya katıldı. Yurt dışından dahi insanlarımız çocuklarımıza kol kanat geldi. Şehzadeler Belediyesi inşaatın zemini için çalışma başlatıp, bitirdi. Kısa sürede de inşaatı bitirdik. Herkesin bir ucundan tuttuğu bir faaliyet oldu. İnanılmaz bir merhamet ve şefkat hareketi oldu. Türk milletinin merhametinin bariz göstergesi oldu. Biz sadece aracılık yaptık. Evin her aşamasını hayırseverlerimizle birlikte paylaştık. Bugün de anahtar teslimi yaptık. Çocuklarımıza hediyelerimiz de var. Devlet ve millet olarak vatandaşlarımızı açıkta bırakmamak için elimizden geleni yaptık. Ev ve içerisindeki tüm eşyalar yaklaşık olarak 600 bin TL kadar tuttu. Bu rakamı vatandaşlarımız karşıladı. Hepsinden Allah razı olsun" diye konuştu.

Kardeşlerden Ali ve Mert ise evi beğendiklerini ve çok mutlu olduklarını söyledi.

(DHA)
 

Son Güncelleme: 04.01.2023 14:39
Anahtar Kelimeler:
ValilikManisa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176