Manisa'da 245 derslikli imam hatip lisesi ve 100 kişi kapasiteli öğrenci yurdu hizmete açıldı

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki depreme dayanıksız olan imam hatip binasının yerine 4 katlı, 24 derslikli yeni okul binası, hemen yanı başındaki kanun hükmünde kararnameyle kapatılan FETÖ'nun okullarından birinin yerine de 100 kişi kapasiteli öğrenci pansiyonu yaptırıldı. Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 35 milyon TL'ye harcanarak yaptırılan okul ve pansiyon binası törenle hizmete açıldı.

02 Aralık 2022 Cuma 18:26
Manisa'da 245 derslikli imam hatip lisesi ve 100 kişi kapasiteli öğrenci yurdu hizmete açıldı

Manisa'nın en eski okullarından biri olan, depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkımına karar verilen imam hatip lisesi ile hemen yanındaki, 2016 yılındaki Kanun Hükmünde Kararname ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elinden alınan okul binaları 2 yıl önce yıkıldı. İmam hatip lisesi binasının olduğu bölüme 4 katlı, 24 derslikli okul, kararnameyle alınan okul binasının olduğu bölüme ise 3 katlı, 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binası yapıldı. Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından toplam 35 milyon TL harcanarak yaptırılan okul ve öğrenci pansiyonu törenle açıldı. Okula, 1985-1994 yılları arasında okulda müdürlük yapan ve hayatını kaybeden Arif Çeler'in ismi verildi.
Arif Çeler İmam Hatip Lisesi'nin açılışına Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, okula ismi verilen Arif Çeler'in eşi Ayşe Çeler ve ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

24 DERSLİKLİ OKUL
Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, bu yıl 25 eğitim kurumunun yenilerek eğitime kazandırıldığını belirtip, "Bu okulumuzda 24 derslik mevcut. Okulumuzda şu an 525 öğrenci eğitim görmekte. Önümüzdeki yıl 600 öğrenciyi geçeceğimizi umuyoruz. Manisa genelinde 149 lise var. Bu okullarımızdan 26'sı imam hatip lisesi" dedi.

Okulun mezunlarından Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik ile AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan da birer konuşma yaptı. Konuşması sırasında duygulanan Milletvekili Özkan'ın gözleri doldu.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de Manisa'daki tüm okulların elden geçirildiğini ve bir kısmının depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkılıp yeniden yapıldığını söyledi.
Konuşmaların ardından Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Okunan duanın ardından Vali Karadeniz ve diğer protokol üyeleri okulun açılış kurdelesini birlikte kesti. (DHA)
 

Son Güncelleme: 02.12.2022 23:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176