Salihli kurtuluşunun 100'üncü yılını kutladı

Manisa'nın Salihli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü atlı birlik ve mehteran takımının katıldığı törenlerle kutlandı.

Dr. Mehmet Çerçi
05 Eylül 2022 Pazartesi 14:55
Salihli kurtuluşunun 100'üncü yılını kutladı
Dr. Mehmet Çerçi

Şehitlik Anıtı önündeki törene Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Bekant Günay ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve vatandaşlar katıldı. Anıta çelenk bırakılıp, saygı duruşunda bulunulmasının ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda yaptı. Başkan Kayda, "Bugün 5 Eylül. Bundan 100 yıl önce üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan yapmak için gözünü bile kırpmadan şehadete ulaşan atalarımızın Salihli'mizi düşmandan kurtardığı gün. 1919'da Samsun'da Mustafa Kemal ile başlayıp, adım adım tüm Anadolu'yu saran bağımsızlık ateşinin Salihli'de yakıldığı gün. Hain düşmanın Salihli'mizden namertçe kaçtığı, 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla, rüzgarın ay yıldızlı bayrağımızı nazlı nazlı dalgalandırdığı kurtuluş günüdür. Vatan toprağını namusu bilip düşman çizmelerinden kurtaran, 'Asırlardır hür yaşadım, hür yaşarım' diyen ve muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kandan alan, Salihlili hemşerilerimin 5 Eylül zafer günü, 5 Eylül gurur günü, 5 Eylül bayram günü, 5 Eylül Kurtuluş Günümüz kutlu olsun" dedi.

Mehteran takımı konseri ve halk oyunları gösterilerinin ardından Salihli Müftüsü Adem Karakelebek tarafından dua okundu. Törende 100 yıl önce olduğu gibi atlı süvari milis kuvvetleri temsili olarak ilçeye giriş yaptı. Atlı birlikler Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam ve Belediye Başkanı Zeki Kayda'ya Türk bayrağı hediye etti. Etkinlikler, çelenk sunma töreni, atlı birlikler ve motorlu ekiplerin kortej geçişi ile son buldu. (DHA)

Dr. Mehmet Çerçi

Son Güncelleme: 06.09.2022 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.