Sarnıçlıların tapu sorunu çözüldü

Sarnıç bölgesinde hazine arazisi üzerinde 30 yıldır süregelen tapu sorunu konusundaki çalışmalar kapsamında 2 bin 347 parselin satış bedeli belli oldu.

14 Aralık 2022 Çarşamba 12:25
Sarnıçlıların tapu sorunu çözüldü

Hak sahipleri üzerinde evleri bulunan arsaları bedelinin yarı fiyatına, 5 yıl vade ve 10 taksit şeklinde satın alabilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Sarnıç bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız, üzerinde evlerinin bulunduğu arsaları uygun koşullarda satın alma hakkına sahip oldu" dedi.

Gaziemir ilçesindeki Sarnıç bölgesinde tapu sorununun çözümü konusundaki çalışmalar kapsamında bölgedeki 2 bin 347 parselin satış bedeli belli oldu. Buna göre, hak sahipleri üzerinde evleri bulunan arsaları bedelinin yarı fiyatına, 5 yıl vade ve 10 taksit şeklinde satın alabilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Sarnıç'ta 2B arazileriyle ilgili bazı sorunları daha önce çözdüklerini, hak sahipliği tespitlerinin yapıldığını ve parsellerin satış bedellerinin belirlendiğini ifade etti.
 
'SARNIÇLILAR HAK SAHİBİ OLDU'
Tapuların hak sahiplerine ulaşması için yoğun bir şekilde çaba harcadıklarına vurgu yapan Dağ, "Sarnıç'ta kangren haline gelmiş bir tapu sorunu vardı. Zaman zaman hemşehrilerimizle bir araya geldik ve meseleye ilişkin taleplerini dinledik. Bir süredir önemli bir mesafe kat ettiğimiz hazine arazisi sorununda çok şükür olumlu netice aldık. Gerek yasal düzenlemelerin eksikliği gerekse yerel yönetimlerin ihmaliyle kalıcı bir sorun olan bu tapu sorununu çözdüğümüz için sevinçliyiz. Sarnıç bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız, üzerinde evlerinin bulunduğu arsaları uygun koşullarda satın alma hakkına sahip oldu" değerlendirmesinde bulundu.
 
'ARSA BEDELİNİN YARI FİYATINI ÖDEYECEKLER'
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise 2B arazisi üzerinde tapu bekleyen 2 bin 347 taşınmazın sahibinin mağduriyetini giderdiklerine dikkati çekerek, "Her zaman olduğu gibi sözümüzü tuttuk, bakanlık bürokratlarımızın da özverili çalışmalarıyla hayırlı neticeyi aldık. Bu doğrultuda; hak sahibi vatandaşlarımız, üzerinde evleri bulunan arsaları bedelinin yarı fiyatına, 5 yıl vade ve 10 taksit şeklinde satın alabilecekler. Peşin almak isteyen vatandaşlarımıza ise ek olarak yüzde 20'lik bir indirim de yapılacak. Emeği geçen herkese Sarnıç halkı adına şükranlarımı sunuyor, hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. (DHA)

Son Güncelleme: 14.12.2022 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176