Dr. Mehmet Çerçi

Yüz nakli yapılan 'Maylo' yeni yuvasını arıyor

Didim ilçesinde sokaktaki köpeklerin saldırısında yüzünden yaralanan bir köpek, Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakım Merkezi'nde sağlığına kavuştu. Kök hücre tedavisi ve yüz nakli gerçekleştirilip, 'Maylo' ismi verilen köpek, sahiplenilmeyi bekliyor.

10 Ağustos 2022 Çarşamba 16:37
Yüz nakli yapılan 'Maylo' yeni yuvasını arıyor
Dr. Mehmet Çerçi

Didim'de diğer sokak köpeklerinin saldırısında yüzünden yaralanan bir köpek vatandaşlar tarafından getirildiği Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakım Merkezi'nde tedaviye alındı. 2 yaşında olduğu belirlenen ağır yaralı köpeğin yüzünde doku kaybı oluştuğu tespit edildi. 1 gözünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan köpek, barınak bünyesinde bulunan Patili Dostlar Ameliyathanesi'nde ameliyat edildi. Kök hücre tedavisi uygulanan ve kasık kısmından alınan deri ile yüz nakli gerçekleştirilen köpek, zorlu geçen sürecin ardından sağlığına kavuştu. İyileşerek beslenme ve su tüketimini kendisi karşılayabilecek duruma gelen köpeğe, kısırlaştırılması ve diğer aşılarının uygulanmasının ardından 'Maylo' ismi verildi. Tedavisi kısa zaman içerisinde tamamlanacak olan 'Maylo', Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakım Merkezi'nde bulunan yüzlerce diğer dost gibi yeni yuvasını arıyor.

'KENTİMİZDE CAN DOSTLARIMIZ EMİN ELLERDE'
Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakım Merkezi personellerine başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek vatandaşları can dostlara yönelik daha duyarlı olmaya davet eden Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "Hayata gözlerini yummak üzereyken merkezimize getirilen bir dostumuz, ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen kök hücre tedavisi ve yüz nakli sonucu iyileşerek sağlığına kavuştu. Tedavisinin tamamlanmasının ardından da yeni bir ailece sahiplenilecek ve mutlu bir hayata kavuşacak. Bizler, barınağımızı en iyi koşullara ulaştırmak için elimizden geleni yaptığımız gibi kentimizde de can dostlarımıza yönelik birçok proje ve çalışmayı hayata geçirdik" dedi.(DHA)

Son Güncelleme: 10.08.2022 20:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.