Yüzlerce kişi aynı anda zeybek ve harmandalı oynayacak

Bodrum ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı için Turgutreis Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilecek zeybek ve harmandalı gösterisine hazırlık çalışmaları başladı.

Dr. Mehmet Çerçi
10 Ağustos 2022 Çarşamba 14:52
Yüzlerce kişi aynı anda zeybek ve harmandalı oynayacak
Dr. Mehmet Çerçi

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü destekleriyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Turgutreis Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilecek zeybek ve harmandalı gösterisi için Şevket Sabancı Parkı'nda başlayan provalar vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Bodrum Halk Oyunları Gençlik Spor Derneği'nin öncülüğünde gerçekleştirilecek etkinlik üzerine konuşan Dernek Kurucusu Kayhan Gürsoy, etkinliğin amacının hem 30 Ağustos Zafer Bayramı'na yakışır bir gösteri düzenlemek hem de vatandaşlara yöresel danslarımızı sevdirmek olduğunu ifade etti. Gürsoy, "Halkımızın bu projeye göstermiş olduğu ilgiden çok memnunum. Bizlerle birlikte yöresel halk oyunlarımızı oynamak isteyenler için haftada 3 gün Şevket Sabancı Parkı'nda olacağız. Bodrum Belediyesi'ne de etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.
29 Ağustos tarihinde Turgutreis Atatürk Meydanı'nda yapılacak toplu gösteri için başlayan provalar, gösteri tarihine kadar her salı, perşembe ve cumartesi günleri 18.00-20.00 saatleri arasında devam edecek. (DHA)

Son Güncelleme: 10.08.2022 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.