Beyaz Saray'dan Musk'a tepki

Milyarder Elon Musk’ın Anthony Fauci hakkındaki tweet'leri Beyaz Saray tarafından mide bulandırıcı bulundu.

Dr. Mehmet Çerçi
13 Aralık 2022 Salı 13:10
Beyaz  Saray'dan Musk'a tepki
Dr. Mehmet Çerçi

Milyarder Elon Musk’ın Anthony Fauci hakkındaki tweet'leri, Twitter Blue’nun piyasaya geri dönüşünü gölgede bıraktı. Beyaz Saray, Musk'ın tweet'lerinin tehlikeli ve mide bulandırıcı olduğunu söyledi. Bu arada platformda nefret söyleminden sorumlu olan güvenlik kurulu dağıtıldı

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü’nün direktörlüğünü yapan Anthony Fauci’nin yargılanmasına çağırıda bulunan tweet'leri hakkında Beyaz Saray’dan sert yorumlar geldi. Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre’in dün gerçekleştirdiği basın toplasında, doğrudan adını kullanmadığı Elon Musk’ın, paylaştığı tweet'lerle Dr. Fauci ve sağlık çalışanlarına kişisel saldırıda bulunduğunu ve bu saldırıların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. 

Geçtiğimiz Pazar Elon Musk’ın Fauci hakkında yaptığı paylaşım gündeme oturdu. Musk yaptığı paylaşımda "Zamirlerim Yargılansın/Fauci" yazarak cinsiyetsiz zamirlerin kullanılmasıyla ilgili göndermede bulunarak ABD’de pandemi yönetiminden sorumlu Fauci’nin yargılanması gerektiğini transfobik sözlerle dile getirdi. Musk hem sağlık çalışanları hem de LGBTQ topluluğuyla dalga geçtiği için tepki gördü. Elon Musk, aynı gün San Fransisco’da katıldığı bir komedi gösterisinde sahneye çıkınca izleyicilerin sert eleştirileriyle karşılaştı.

100 kişilik güvenlik kurulu dağıtıldı
Twitter Blue’nun yeniden piyasaya sürüldüğü pazartesi gününün akşamı ise Twitter’ın bünyesinde bulunan 100 kişilik Trust & Safety Kurulu’na son verilmesi ise dikkat çekti. Sitede bulunan nefret söylemleri, çocuk istismarı ve kendi kendine zarar verme gibi konularda asayişi sağlamak için 2016 senesinde oluşturulan ve birçok farklı camiadan temsilci bulunduran kurulun gitmesi, sitenin güvenliği için kafalarda birçok soru işaretinin oluşmasına sebep oldu. (gazeteoksijen)

Son Güncelleme: 13.12.2022 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176