Dr. Mehmet Çerçi

DÜNYADA TÜRKİYE (7 KASIM): İsveç ve Finlandiya Erdoğan'ı iknaya çalışıyor

Avrupa basını, son günlerde İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için Türkiye'nin taleplerini yerine getirip getiremediğini yazıyor.

08 Kasım 2022 Salı 09:45
DÜNYADA TÜRKİYE (7 KASIM): İsveç ve Finlandiya Erdoğan'ı iknaya çalışıyor
Dr. Mehmet Çerçi

Alman Redaktionnetvwerk Deutschland Gazetesi, iki ülkenin üyelik için Türkiye'ye yanaştığını yazarken, "İsveç ve Finlandiya NATO'ya katılmak istiyor, Türkiye ise buna karşı çıkıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan bu süreçte -diğer şeylerin yanı sıra- İsveçlilerden özellikle sözde "terörist" şüphelilerin iadesini talep ediyor. Ancak İsveç yargısı iade taleplerinin önünde önemli bir engel oluşturuyor. Yeni İsveç hükümeti, NATO'nun kuzeye doğru genişlemesi konusunda yaşanan çekişmede, Türkiye'ye tavizler vadediyor. Ankara yönetimi ise şimdiye kadar İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğini engellemeyi sürdürüyor" ifadelerini kullandı.
    İki ülkenin NATO ile ilgili kaderinin Erdoğan'a bağlı olduğuna işaret eden Nordisch Info gazetesi ise 'İsveç ve Finlandiya NATO'ya Katılmadan Önce Bazı Adımlar Atmak Zorunda' başlıkla haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini ancak iki ülkenin gerekli "adımları" atması halinde onaylayacağını kaydetti. Türkiye Cumhurbaşkanlığının açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, onay sürecinin hangi hızda ilerleyeceğinin ve ne zaman tamamlanacağının, İsveç ve Finlandiya'nın atacağı adımlar tarafından belirleneceğini belirtti" ifadeleri kullanıldı.
 

Dr. Mehmet Çerçi

Son Güncelleme: 09.11.2022 00:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176