Elon Musk, Twitter'ın 'Kuş'unu 100 bin dolara uçurdu

Olaylı bir süreç sonunda satın aldığı Twitter'da masrafları kısma adı altında birçok çalışanı işten çıkaran Elon Musk, şimdi de eşyaları satışa sundu.

Dr. Mehmet Çerçi
19 Ocak 2023 Perşembe 11:14
Elon Musk, Twitter'ın 'Kuş'unu 100 bin dolara uçurdu
Dr. Mehmet Çerçi

Olaylı bir süreç sonunda satın aldığı sosyal medya platformu Twitter'da masrafları kısma adı altında birçok çalışanı işten çıkaran ve yeni para kazanma yöntemleri geliştirmeye çalışan milyarder Musk, genel merkezdeki yüzlerce parçayı da satışa çıkardı. Platformun sembolü olan kuş heykeli açık artırmada en yüksek meblağa alıcı bulan parça oldu.

Sputnik'te yer alan habere göre; Twitter'ın San Fransico'daki genel merkezindeki ofis malzemelerini satışa çıkardığı açık artırmada platformun ünlü kuş logosunun heykeli, 100 bin dolar kapanış fiyatı ile açık artırmada en pahalıya satılan ürün oldu.

"@" Sembolü 15 bin dolara satıldı

İnternet üzerinden açık artırmayı izleyenler, satışa çıkarılan bazı ürünlerin perakende fiyatından bile daha pahalıya satıldığı için pazarlığa girmediklerini aktardı.
Satışa çıkarılan diğer parçalardan, içinde bitkiler bulunan '@' sembolü ise 15 bin dolara alıcı buldu. Geri dönüştürülmüş ahşap bir masa 10.500 dolara, parekende satış fiyatı 30 bin dolar olan La Marzocco Strada 3 model espresso makinesi yaklaşık 13.500 dolara, Polycom konferans telefonları 300 dolara satıldı.

Satış, Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'da maliyetleri düşürme kararının ardından geldi.

Ekim ayı sonuna kadar Musk, Twitter personelinin yarısına denk gelen 7500 çalışanı işten çıkarmıştı.

Bununla birlikte Twitter çalışanlara ücretsiz yemek gibi birçok ek seçeceğini de sonlandırdı.

Twitter'ı satın almasının ardından Musk, kasım ayında yaptığı paylaşımda, aktivist grupların reklam verenlere baskı yapması nedeniyle Twitter'ın gelirinde büyük düşüş yaşandığını açıklamıştı. Ayrıca Musk, Twitter'ın iflas edebileceği konusunda da uyarmıştı. Bu arada Twitter'ın San Fransico'daki genel merkez dahil olmak üzere dünyanın diğer yerlerinde ofislerinin de kira ödemediği iddia edilmişti.

Anahtar Kelimeler:
Elon MuskTwitter
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.