Macron'a Batı Afrika'dan kötü haber!

Ukrayna savaşında Kiev'e destek olmak için tank göndermeyi planlayan Macron Batı Afrika'dan gelen kötü haber ile sarsıldı.

23 Ocak 2023 Pazartesi 12:03
Macron'a Batı Afrika'dan kötü haber!

Ülkede adeta soğuk duş etkisi yaratan gelişme sonrası Fransız liderden flaş bir açıklama geldi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Fransa, Batı Afrika'dan gelen haber ile sarsıldı. Tabiri caizse ülkede soğuk duş etkisi yaratan haber Burkina Faso'dan geldi. Fransız karşıtlığının yükseldiği ülkeden flaş bir hamle geldi. Paris ile 2018 yılında imzalanan askeri anlaşmanın feshedildiği ve Fransız birliklerinin ülkeyi terk etmesi için bir aylık süre tanındığı bildirildi.

Burkina Faso'nun ulusal yayın kuruluşu RTB'nin dünyaya duyurduğu haber sonrası Fransa'dan ilk açıklama geldi.

MACRON SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, konunun netleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Fransız lider, Burkina Faso'nun yeni cunta liderinden açıklamalar beklediğini söyledi. RTB'nin ilan ettiği durum için 'Bence çok dikkatli olmalıyız' diyen Macron'dan dikkat çeken bir Rusya uyarısı da geldi. Macron, Rusya'nın olası müdahalesinden ve bilgilerin 'manipüle edilmediğinden' emin olunması gerektiğinin altını çizdi.

Traore'nin Eylül ayında iktidarı ele geçirmesinden bu yana eski bir Fransız kolonisi olan Burkina Faso'da Fransız karşıtlığının yükseldiğine dikkat çeken uluslararası haber ajansı AP, ülkedeki son durum için şu değerlendirmede bulundu;

'Traore, başta Rusya olmak üzere diğer ülkelerle çalışmaya daha açık.'

MALİ'DEN GEÇTİĞİMİZ YIL ÇEKİLDİ

Fransa, 2013'ten bu yana varlık gösterdiği Mali'deki varlığına geçtiğimiz yıl son vermişti. Fransız ordusu, 9 yıl süren işgalin ardından Mali topraklarını tamamen terk etmişti.

Son Güncelleme: 23.01.2023 12:10
Anahtar Kelimeler:
MacronUkrayna
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.