Pele'nin kaybının ardından dünyanın dört bir yanından taziye mesajları paylaşıldı

30 Aralık 2022 Cuma 01:00
Pele'nin kaybının ardından dünyanın dört bir yanından taziye mesajları paylaşıldı

Brezilya'nın efsane futbolcusu Pele, 82 yaşında hayatını kaybetti. Tüm futbol severlerin saygıyla andığı Pele'nin kaybının ardından dünyanın dört bir yanından taziye mesajları paylaşıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hoşçakal futbolun en büyük efsanesi! Farewell to the greatest legend of football! Huzur içinde uyu" diye yazdı.

Türkiye Futbol Federasyonu, "Dünya futbolunun en büyük efsanelerinden biri olan Brezilyalı Pele, 82 yaşında aramızdan ayrıldı. Futbola yaptığın unutulmaz katkılar için sonsuz teşekkürler, huzur içinde yat Pele" diye yazdı.

Beşiktaş "Efsane, ikon, kral. Futbol seni asla unutmayacak Pele" dedi.

İngiliz futbol takımı Arsenal, "Pele'nin vefat haberini duyduğumuzda gerçekten çok üzüldük. Kulüp olarak Pele'yi 1981 yılında Highbury'de ağırlama ayrıcalığına sahip olmuştuk. Her zaman hatırlayacağımız bir anı. Tüm futbol camiasıyla birlikte düşüncelerimiz bugün Pele'nin sevdikleriyle birlikte" diye paylaşım yaptı.

FC Barcelona ise, "Barça, tüm zamanların en büyük futbolcularından biri olan 'Rei' Pelé'nin vefatını öğrenmekten duyduğu üzüntüyü ifade eder. Futbolu her zamankinden daha büyük bir hale getirdi. Huzur içinde yatsın" dedi.

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, "Huzur içinde uyu Pele" diye yazdı.

Brezilyalı futbolcu Neymar, "Pele'den önce 10 sadece bir sayıydı. Bu cümleyi bir yerde, hayatımın bir noktasında okumuştum. Ama bu güzel cümle eksik. Pele'den önce futbol sadece bir spordu diyebilirim. Pele her şeyi değiştirdi. Futbolu sanata, eğlenceye dönüştürdü. Fakirlere, siyahlara ve çoğunlukla Brezilya'ya görünürlük verdi. Futbol ve Brezilya, Kral sayesinde statüsünü yükseltti! O gitti ama büyüsü kaldı. Pele sonsuza kadar!!" ifadeleriyle üzüntüsünü belirtti.

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, ''Hatıran sonsuza kadar yaşayacak. Huzur içinde uyu Kral Pele'' diye paylaşım yaptı.

Futbolcu Kylian Mbappe, "Futbolun kralı aramızdan ayrıldı ama mirası asla unutulmayacak. Huzur içinde uyu KRAL" diye yazdı.

Manchester United futbolcusu Harry Maguire"Huzur içinde yat Pele, gelmiş geçmiş en iyilerden. Saha içinde ve dışında tam bir rol modeldi... 3 Dünya Kupası kazandı, inanılmaz" dedi.

Futbolcu Sergio Ramos"Onun bir efsane olduğunu söylemek yetersiz kalır. O Rei gitti. Futbol seni her zaman hatırlayacak. Huzur içinde yat, Pele" ifadelerini paylaştı.

Futbolcu Gabriel Batistuta, "Futbol dünyasına kattığın her şey için teşekkürler. Huzur içinde uyu efsane" ifadelerini kullandı.

Futbolcu Mesut Özil, "Oyunun en büyük efsanelerinden biri huzur içinde yatsın. Mirasın sonsuza dek yaşayacak. Maradona ve Pele ile birlikte 'Heaven FC'nin sonsuza kadar yenilmez olacağına eminim" diye yazdı.

Olimpiyat Altın Madalyası sahibi kısa mesafe koşucusu Usain Bolt, Pele'nin ölümünün ardından, "Bir spor efsanesi. Huzur içinde uyu Kral Pele" paylaşımında bulundu.

NBA oyuncusu Jaylen Brown ise, "Huzur içinde uyu, bugün onun mirasını anıyoruz! Pele'nin ruhu sonsuza dek yaşayacak" dedi.

Son Güncelleme: 30.12.2022 01:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176