Dr. Mehmet Çerçi

Polonya sınırına düşen füze açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Polonya sınırına düşen füzenin Ukrayna'nın S-300 hava savunma sistemine ait olduğunu açıkladı. 

16 Kasım 2022 Çarşamba 13:01
Dr. Mehmet Çerçi

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Polonya sınırına düşen füze hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada, "Polonya sınırına düşen füze, Ukrayna’nın S-300’üne ait. Bizim yüksek hassasiyetli füzelerimiz yalnızda Ukrayna’yı hedef aldı." ifadeleri yer aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Polonya'nın Przewodow köyündeki bir çiftliğe füzelerin isabet ettiği vaka hakkında Moskova'ya yöneltilen suçlamaları reddetti.

Przewodow köyüne Rus füzelerinin isabet ettiğine dair bazı Ukraynalı kaynakların ve yabancı yetkililerin açıklamalarını 'durumu tırmandırma amacı taşıyan kasıtlı provokasyon' olarak niteleyen Konaşenkov, "Yüksek hassasiyetli atışlar, sadece Ukrayna topraklarında bulunan ve Ukrayna-Polonya sınırına en az 35 km mesafede mesafede olan hedeflere gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

Dün Polonya'nın Ukrayna sınırına düşen füzeler iki kişinin ölümüne sebep olmuştu. Polonya yetkilileri saldırıdan Rusya'yı sorumlu tutarken Moskova iddiaları reddetmişti.

ABD'li yetkililer, Polonya topraklarına düşen ve iki kişiyi öldüren füzenin kendisini Rus füzelerine karşı savunmaya çalışan Ukrayna'ya ait olduğunu düşünüyor.

NATO üyesi ülkelerin büyükelçileri de bugün yapılacak Kuzey Atlantik Konseyi toplantısında Polonya'ya füze düşmesini görüşecek.

Son Güncelleme: 16.11.2022 13:09
Anahtar Kelimeler:
Polonya FüzeRusyaUkrayna
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176