Bakan Kasapoğlu: Burs ve kredi başvuru süreci uzatıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yüksek öğrenim kredi borçlarının yeniden yapılandırılma süreci ve öğrencilerin yapması gerekenlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

25 Kasım 2022 Cuma 11:42
Bakan Kasapoğlu: Burs ve kredi başvuru süreci uzatıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kredi ve burs süreciyle ilgili olarak, "Çeşitli nedenlerle başvuru yapamayan gençler oldu. Onların bu taleplerini değerlendirerek an itibarıyla başvuru sürecini tekrar başlatıyoruz. Yarın 23:59'a kadar krediye başvuramayanlar başvuru yapabilecekler" dedi.

Burs ve krediye başvuramayan öğrenciler için ek süre verildi. Gençlik Ve Spor Bakan Kasapoğlu, yarın saat 23:59'a kadar burs ve krediye başvuramayan öğrencilerin başvurularının alınacağını söyledi.

Bakan Kasapoğlu, açıklamasında şunları belirtti;

"Öğrenim kredilerindeki geri ödemenin ilave tutarının kaldırılacağı müjdesini vermişti. Tamamen değiştirildi ve öğrenim kredisi borcu neyse ödeme miktarı da o olacak. Gençlerimizi bu düzenleme ile birlikte aldıklarının üzerinde bir tutar ödemeyecekler. Bu çalışmadan düzenlemeden kredi almaya başlayacak hali hazırda kredi alan ve kredilerinde geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak."

Bakan Kasapoğlu, "Yurt ücretlerinde artış olmayacak. 2022'de yurt ücretlerine hiçbir güncelleme yapmadık, ilave bir artış olmadı" ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu sözlerine şunları ekledi:

"Öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamaları an itibariyle e-devlette başladı.1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar liralık borcu kaldırıldı."

Son Güncelleme: 25.11.2022 12:02
Anahtar Kelimeler:
Burs Kredi Başvuru
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.