2 bin lira ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan toplantı sonrası "Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz" dedi.

06 Eylül 2022 Salı 02:53
2 bin lira ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan" 15 Ağustos tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2000 lira ve altındaki borçların tasfiyesini sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız doğalgaz desteğini devam ettireceğiz. 5 Eylül itibarıyla başvurular başlayacak." diye konuştu.

Erdoğan toplantının ardından yaptığı açıklamada " Yunanistan ne siyasi, ne ekonomik ne askeri bakımından bizim dengimiz olmadığı için muhatabımız da değildir. Her yıl olduğu gibi 1 Eylül'de adli yıl açılış törenini gerçekleştirdik." dedi.

Erdoğan büyüme rakamlarına ilişkin olarak da "Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazlayla büyüme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Programına uygun devam ettiğimizin işaretidir." diye konuştu.

15 Ağustos'tan önce icra takibine alınanlar için geçerli

Erdoğan, “Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz. Buna göre 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir. Yaklaşık 10 milyon dosya ve 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır” diye konuştu. Erdoğan ayrıca, “Türkiye olarak, yılbaşından sonra ülkemizdeki enflasyonun hızla bir şekilde inişine şahitlik edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki haftalık aranın ardından bugün yapılan kabine toplantısı sonrasında aldıkları kararlara ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan şunları söyledi:

ŞANGAY BEŞLİSİ VE BM GENEL KURULU TOPLANTILARI

“Son dönemde gerginliklerin arttığı bir coğrafyada kalkınmanın, hakkaniyetinin temsilcisi Türkiye olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeyi sürdürüyoruz. Önümüzdeki hafta Özbekistan’da Şangay Beşlisi’nin toplantısına iştirak ederek ülkemizi hak ve menfaatlerini Orta ve Doğu Asya coğrafyalarında geliştirmenin yollarını arayacağız. Bir sonraki hafta da BM Genel Kurulu’na katılarak hem dünya ve bölge gündemine dair görüşlerimizi dile getirecek hem de çok sayıda toplantı ve görüşme yapacağız. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada artan gücü etkisi ve sorumlulukları bize ufkumuzu sürekli genişletmemiz, ilişkilerimizi çeşitlendirmemiz, fırsatlarımızı değerlendirmemiz gerektiğini söylüyor. Bunun için ve ülke için de siyasetten ekonomiye her alanda hedeflerimize sıkı sarılmamız hem de küresel gelişmeleri kendi lehimize yönlendirmemiz gerekiyor.

Son Güncelleme: 06.09.2022 02:57
Anahtar Kelimeler:
Recep Tayyip Erdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.