İhracatta bal gibi yükseliş

Son 3 yılda doğal ve sağlıklı olan ürünlere ilgi artarken bal ve arı ürünleri ise yakaladığı ivmeyi artırarak sürdürüyor.

20 Mayıs 2023 Cumartesi 13:15
İhracatta bal gibi yükseliş

Orman yangınları ve iklim değişikliklerine rağmen 2022 yılında yüzde 50 büyüdüklerini belirten Enfabal Genel Müdürü Mustafa Ençetin, pazarda yüzde 40’lık bir pay elde ettiklerini söyledi.

Bal ihracatında son 7 yılda şampiyon olduklarını söyleyen Ençetin, “2023 yılında orman yangınlarının yarasını saracağız ve öncelikli hedefimiz yüzde 60 büyümek olacak. Üretimimizin 3’te 1’ini; ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İsrail başta olmak üzere 35 ülkeye ihraç ediyoruz. Yeni dönemde İspanya pazarı hedeflerimiz arasında olacak” açıklamasında bulundu.İSTANBUL (İGFA) -

Son Güncelleme: 20.05.2023 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176