Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası PPK Toplantısı hangi gün? Piyasaların gözü bu kararda!

23 Şubat 2023 Perşembe 12:54
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

23 Şubat Merkez Bankası faiz kararı piyasalar tarafından büyük bir dikkatle beklenmeye başladı. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu, yılın ikinci faiz kararını bu hafta açıklayacak. Geçtiğimiz ay faizi yüzde 9’da tutan Banka, açıklayacağı faiz kararıyla ekonomi üzerinde etkili olacak. TCMB, 2022 yılının son toplantısında faizde bir değişikliğe gitmemişti. Gözler şimdi 2023 şubat ayı Merkez Bankası faiz toplantısında. Peki, beklentiler ne yönde? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? PPK Toplantısı hangi gün? 

2023 Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararı için piyasalarda gözler PPK Toplantısı'ndan çıkacak sonuca çevrildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ocak ayında faizi yüzde 9'da sabit tuttu. "Fiyatlar genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin ve döviz rezervlerindeki artış eğiliminin sürmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir." açıklamasını yapan Merkez Bankası bir sonraki toplantısı 23 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

MERKEZ BANKASI 2023 ŞUBAT TOPLANTISI NE ZAMAN?

TCMB'nin bir sonraki toplantısı 23 Şubat 2023'te gerçekleştirilecek. Toplantı sonrası faiz kararının 14.00'da açıklanması bekleniyor.

ŞUBAT AYI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Önceki açıklamalar baz alınırsa TCMB'nin açıklayacağı kararda faiz artışı beklenmiyor. TCMB'nin kararının sabit bırakma ya da indirme yönünde olacağı tahmin ediliyor.

SON TOPLANTIDA FAİZ NE OLDU?

TCMB bu kez bir önceki toplantının karar metninde yer alan “mevcut politika faizinin yeterli olduğu” ifadesini kullanmadı. Merkezin ocak ayı toplantısının karar metninde, enflasyonda iyileşme görülmeye başlandığına vurgu yapıldı.

Metinde “Sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın güçlendirilmesi için uygulanan bütüncül politikaların desteğiyle enflasyon seviyesinde ve eğiliminde iyileşmeler görülmeye başlandı” ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.