Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Depremzede EYT'lilere ek süre!

Deprem sonrası Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir karar aldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emeklilik mağdurları için; depremzede EYT'lilere ek süre!

20 Şubat 2023 Pazartesi 13:06
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Depremzede EYT'lilere ek süre!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası, yaklaşık 13.4 milyon kişinin yaşadığı 11 il büyük yıkıma uğradı. Bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Depremlerden olumsuz etkilenen depremzedeler için ise Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir karar aldı.

Takvim'den Çığıl Ön Yener'in aktardığına göre, deprem bölgesinde yaşayan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) mağdurlarına borçlanma ve ihya başvuruları için ek süre verildi. 

'ÖDENECEK TUTARDA ARTIŞ OLMAYACAK'

Buna göre, son ödeme tarihi 6 Şubat ile 31 Ağustos arasında olan borçlanma ve ihya borçları için son ödeme tarihi 31 Ağustos olarak dikkate alınacak.

Borçlanma ve ihya için son ödeme tarihi 6 Şubat ve sonrasında olanlar, 'başvuru tarihine göre hesaplanan tutarı' 31 Ağustos'a kadar ödeyebilecek. Ödenecek tutarda artış olmayacak.

1 Ocak'tan önce başvuru yapanlar brüt 6 bin 471 liralık asgari ücret üzerinden borçlanma ve ihyayı ödeyecek. 1 günlük doğum askerlik borçlanması için günlük en az 69.02 ihya 74.41 lira verilecek.

KAYNAK - CUMHURİYET

Anahtar Kelimeler:
EytDepremzede
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.