Otomotiv Sektörünün Geleceğinde Tedarik Sanayinin Rolü Belirleniyor

Otomotiv yan sanayisi ile gelecekte kendinden sıkça bahsettirecek olan Manisa’da otomotiv sektörünün geleceğinde tedarik sanayisinin önemi ve rolüne ilişkin bir panel düzenlendi.

24 Haziran 2022 Cuma 01:14
Otomotiv Sektörünün Geleceğinde Tedarik Sanayinin Rolü Belirleniyor

Panele katılan Vali Karadeniz, otomotiv sektöründe öne çıkmak için; dijitalleşme, ekosisteme uyum ve havadan ulaşıma yönelik gelişmelerin önemine değindi.

Vali Yaşar Karadeniz, Zafer Kalkınma Ajansı ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yenilik Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Otomotiv Sektörünün Geleceğinde Tedarik Sanayinin Rolü” paneline katıldı.

Panele Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, ilgili kurum müdürleri ve Türkiye’nin otomotiv sanayisine yön veren firmaların temsilcileri katıldı.

Panelde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, otomotiv sektöründe Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çalışmaları ve Kalkınma Ajanslarının sektör temsilcilerine sağlamış oldukları desteklere ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

Vali Karadeniz “Manisa olarak biz de bu sektörün içerisinde iddialıyız”

Panelin açılışında konuşan Vali Yaşar Karadeniz, dünyadaki gelişmelerin takip edilmesi, hatta bu konuda öncü olunması gerektiğine dikkat çekerek “Otomotiv sektöründe öne geçeceksek, bu alandaki gelişmeleri yakından takip etmek durumundayız. Bu sektöre baktığımızda üç ana başlık dikkati çekiyor; birincisi dijitalleşme artık otomotiv sektörünün de olmazsa olmaz önemli bir parçası. Yine son dönemlerde ikinci olarak da çevreye yönelik duyarlılıkların artması nedeniyle ekosistemle uyumlu araçlar, otomobiller, taşıtlar yapmak, sektörün olmazsa olmaz amaçlarından birisi haline gelmektedir. Son olarak da, artık belki kara aracı kavramını da ortadan kaldıracak bir gelişme söz konusu. Bu da araçların bir drone gibi havadan ulaşım sağlamasına yönelik gelişmeler. İşte bu üç ana gelişmeyi de içine alacak şekilde sektörümüzün yapılanması gerekiyor.” Dedi.

Sadece bu teknolojileri üreten bir araya getiren ve markayı oluşturan firmalar değil, onlara parça üreten, tedarik zincirinin parçası halinde olan firmalarında bu gelişmenin içinde öncü olmaları gerektiğini ifade eden Vali Karadeniz, “Manisa olarak biz de bu sektörün içerisinde iddialıyız. Bu iddiamızı da sürdüreceğiz. Bunu sürdürmek için de bu gelişmelerin mutlaka ve mutlaka içinde olacağız. Ben bugün burada başlayan ve bir takım etkinliklerle oluşturulacak komitelerin, bu komitelerin çalışmalarıyla geliştirilecek yeni fikirlerin bu iddiamızı sürdürülmesinde önemli bir faktör olacağını düşünüyorum. Bu anlamda bu panelin hazırlanmasında emeği geçen Organize Sanayi Bölgemize, Zafer Kalkınma Ajansımıza, üniversitemize ve tüm sektör temsilcilerine teşekkür ediyor, panelin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Etkinlikte otomotiv sektöründe değişen teknolojiler doğrultusunda tedarikçi firmaların dönüşüm süreçleri, yerli ve milli üretimin önemi, Manisa’nın otomotiv sanayindeki rolü gibi pek çok konu gündeme alınarak fikir alışverişinde bulunuldu.

Panelin ikinci bölümünde düzenlenen “Hareketlilik Ekosisteminde Tedarik Sanayinin Rolü Çalıştayı”nda ise TR33 Bölgesi başta olmak üzere Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren seçili otomotiv yan sanayi firmaları ile yenilikçi ürünlerle küresel pazarlara entegrasyonu sağlayacak stratejilerin geliştirilmesi için fikir alışverişi yapıldı.

Bölgesel düzeyde otomotiv tedarikçilerine ilişkin bir uluslararasılaşma stratejisi oluşturulması ve dönüşüm komiteleri uygulama önerilerinin oluşturulması öngörülen panelde bu çerçevede birbirini tamamlayan ürün gruplarında pazar oluşturma takımları kurularak her bir takımın yol haritası kapsamında uygulama projeleri hazırlaması planlanıyor.

Son Güncelleme: 24.06.2022 01:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176