Dr. Mehmet Çerçi

Ticaret Bakanı Muş' dan zincir market açıklaması

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, zincir marketlerdeki fiyat artışı iddialarını ilişkin "Mevzuatın elverdiği ölçüde idari ve cezai yaptırımları uyguluyoruz" dedi.

23 Kasım 2022 Çarşamba 15:33
Ticaret Bakanı Muş' dan zincir market açıklaması
Dr. Mehmet Çerçi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, zincir marketlerdeki fiyat artışı iddialarını ilişkin olarak “Piyasa koşulları içinde, serbest piyasa ilkelerine aykırı davrandıkları yerde, mevzuatın el verdiği ölçüde idari ve cezai yaptırımları uyguluyoruz” dedi.

Dr. Mehmet Çerçi

Muş, AKP Meclis Grup toplantısında gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında dile getirdiği “sürekli zam yapan zincir marketlerin, FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması ve “Bu konuda herhangi bir inceleme yürütüyor musunuz?" sorusu üzerine konuyu rekabet hukuku açısından denetlediklerini, Rekabet Kurulu’nun 6 zincir markete yaklaşık 2,7 milyar lira para cezası verdiğini hatırlattı.

Bu dönem içinde yürüttükleri denetimlerin de bulunduğunu belirten Muş, “Piyasa koşulları içinde, serbest piyasa ilkelerine aykırı davrandıkları yerde, mevzuatın el verdiği ölçüde idari ve cezai yaptırımları uyguluyoruz. Ticaret Bakanlığı olarak şu an yaptığımız uygulamalar bunlar” dedi.

Son Güncelleme: 23.11.2022 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176