Türkiye konut fiyatı artışında dünya şampiyonu!

56 ülkede ortalama ev fiyatlarının takip edildiği Küresel Konut Fiyatları Endeksi’nde Türkiye, 2022’nin ikinci çeyreğinde en yüksek fiyat artışının görüldüğü ülke olarak belirlendi. 

17 Kasım 2022 Perşembe 12:41
Türkiye konut fiyatı artışında dünya şampiyonu!

T24'ün haberine göre, Knight Frank 56 ülkede ortalama konut fiyatları ve bölgelerde konut fiyatları karşılaştırmalarından bir endeks hazırladı. 
2022’nin ikinci çeyreği için hazırlanan Küresel Konut Fiyatları Endeksi’nde 56 ülkede konut fiyatı değişimi, nominal verilere göre ortalama yüzde 10 olarak hesaplandı. Gerçek verilere göre ise 56 ülkede ortalama fiyat değişimi yüzde 1.6 olarak belirlendi. İncelenen 56 ülkenin 51’inde konut fiyatları yıllık bazda arttı. 
Knight Frank’ın Küresel Konut Fiyatları Endeksi’nde 56 ülke nominal verilere göre yıllık fiyat değişimi yüzdesine göre sıralandı. Türkiye nominal fiyat artışında yüzde 160.6, enflasyona uyarlanan gerçek fiyat artışında yüzde 45.9 ile birinci sırada yer aldı. 
Türkiye’yi nominal fiyat artışında yüzde 25.5, gerçek fiyat artışında yüzde 10.8 seviyesinde olan Slovakya takip etti.  
Türkiye ve Slovakya’dan sonra yıllık konut fiyat artışının en yüksek olduğu ülkeler sırasıyla Çekya, İzlanda, Estonya, ABD, Macaristan ve Letonya oldu.

Son Güncelleme: 18.11.2022 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.