Ücretli çalışan sayısı temmuzda arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayında ücretli çalışan sayısının yıllık yüzde 4,4, aylık yüzde 1 arttığını duyurdu.

15 Eylül 2023 Cuma 10:29
Ücretli çalışan sayısı temmuzda arttı

TÜİK, Temmuz 2023 dönemine ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini açıkladı. Buna göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 artarak 15 milyon 166 bin 88 kişi oldu. Temmuz ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 1,3, inşaat sektöründe yüzde 14,7 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,4 arttı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1 arttı. Alt detaylarına bakıldığında; 2023 Temmuz ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,8, inşaat sektöründe yüzde 3,3 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,6 arttı.

(DHA)
 

Son Güncelleme: 15.09.2023 10:40
Anahtar Kelimeler:
ÜCRETLİ ÇALIŞANTüik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.