Vatandaş, enflasyonda kime inanacak? TÜİK: Yüzde 85, ENAG: Yüzde 185

TÜİK'in yıllık enflasyonu yüzde 85 olarak açıklamasına karşın Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), yıllık enflasyonu yüzde 185 olarak hesapladı.

03 Kasım 2022 Perşembe 12:55
Vatandaş, enflasyonda kime inanacak? TÜİK: Yüzde 85, ENAG: Yüzde 185

Enflasyon hızla artmaya devam ederken TÜİK ve ENAG'ın enflasyon rakamları arasındaki uçurum giderek büyüyor. TÜİK Ekim ayı itibariyle yıllık enflasyonu yüzde 85 olarak hesaplarken ENAG yüzde 185 olarak hesapladı. Aradaki 100 puanlık fark vatandaşı şaşırttı.  

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), ekim ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'ın aktardığı verilere göre, ekim ayında Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) aylık bazda yüzde 7.18 arttı. Yıllık bazda ise yüzde 185.34'e yükseldi. ENAG, enflasyonun yılbaşından bu yana yüzde 115.82 olarak hesaplandığını belirtti. Araştırma Grubu'nun geçen ayki verileriyle karşılaştırıldığına enflasyonun yaklaşık 1 puan düştüğü görüldü.

Son Güncelleme: 03.11.2022 14:46
Anahtar Kelimeler:
EnflasyonEnag
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.