SON DAKİKA ! CANLI İZLE! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'de yürütülen 'terör soruşturması'na ilişkin basın açıklaması yapıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen 'terör soruşturması'na yönelik bugün saat 14.15’te  basın açıklaması düzenleyeceği açıklandı.

28 Aralık 2022 Çarşamba 15:25
SON DAKİKA ! CANLI İZLE! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'de yürütülen 'terör soruşturması'na ilişkin  basın açıklaması  yapıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, soruşturmaya ilişkin bugün düzenlediği basın toplantısında Bakan Soylu için, "Devletin güvenliğinin emanet edildiği kişi daha burnunun ucundakini görmüyorsa devletimizin güvenlik zafiyeti var mıdır? Daha önce bu bakanın bir milli güvenlik sorunu olduğunu söylemiştim. Şimdi ortaya çıkan tablo devletimizin kıymetli valileri ve AK Parti siyasileri için ciddi bir tehlike olduğunu net olarak ortaya koymuştur. Bu kişiyi göreve getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Görev ihmalleri zincirinin de sorumlusu da doğal olarak odur. Sayın Cumhurbaşkanı ya ortaya koyduğumuz bu fotoğrafı yaratacağı kaosa razı geleceksiniz ya da İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan yüzünü kızartmayacak birini göreve atayacaksın. Artık aleni bir şekilde ortaya çıkmıştır ki Sayın Soylu olmamıştır. Olamamıştır. Olmamış bu adam net. İçişleri Bakanlığı kapasitesi yok. Onlarca kez AK Parti'yi hem de iktidarı rezil etmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işe alınan personeller için başlatılan 'terör soruşturması'yla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

Bakanlık yaptığı açıklamada "İBB'ye bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer örgütlerle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler olduğu" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmişti.

Son Güncelleme: 28.12.2022 15:37
Anahtar Kelimeler:
Süleyman Soylu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176