7 il afet bölgesi ilan edildi

Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerinde meydana gelen sel-su baskını, heyelan ve kaya düşmesi afetlerinden etkilenen bölgeler, "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" olarak ilan edildi.

01 Temmuz 2022 Cuma 17:50
7 il afet bölgesi ilan edildi

Batı Karadeniz’de 26 – 29 Haziran 2022 tarihleri arasındaki aşırı yağışlara bağlı olarak; sel-su baskını, heyelan ve kaya düşmesi afetleri meydana geldi.

Afetler sonucunda 2 vatandaş sel sularına kapılarak kayboldu, hayvan kayıpları yaşandı, konut, işyeri ve tarım alanları hasar gördü, altyapı sistemleri etkilendi.Bu kapsamda, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerinde meydana gelen sel-su baskını, heyelan ve kaya düşmesi afetlerinden etkilenen bölgeler, “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” olarak ilan edildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada Sakarya ilinde yaşanan sel ve su baskınlarından etkilenen bölgelere gerekli destek verilmeye devam edileceği belirtildi.

Kastamonu'da sel felaketi: Yol çöktü, köprü yıkıldı

Anahtar Kelimeler:
Afet Bölgesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176