Dr. Mehmet Çerçi

Arınç'tan Afganistan yönetimindeki Taliban'a eleştiri

AK Parti İstanbul milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Afganistan'da yönetimde bulunan Taliban'ın üniversitelerde kadın öğrencilere yasak getirmesi kararına sosyal medya hesabında tepki gösterdi.

21 Aralık 2022 Çarşamba 21:12
Arınç'tan Afganistan yönetimindeki Taliban'a eleştiri
Dr. Mehmet Çerçi

Arınç mesajında "Afganistan'da yönetimi elinde bulunduran Taliban üniversitelerde kadın öğrencilerin eğitim almasını yasaklayarak sadece kadınların ve kızların haklarını ihlal etmiyor, ülkesinin geleceğini karanlığa sürüklüyor. Bu şekilde davranarak uluslararası toplumun meşru bir üyesi olamaz.
Bu karara tepki gösteren cesur Afgan kadınlarını, onlara destek vermek için sınavlara girmeyi reddeden cesur Afgan erkeklerini ve onurlu bir duruş sergileyerek görevlerinden istifa eden cesur akademisyenleri selamlıyorum." dedi.

Son Güncelleme: 21.12.2022 23:19
Anahtar Kelimeler:
Ahmet Mücahit Arınç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.