'Çığlıklarımıza aldırmadan bizi denize dökmeye çalıştılar'

Yunan unsurları tarafından geri itilen 43 düzensiz göçmenin kurtarıldığı, biri 5 aylık hamile, 2 kadının cansız bedenine ulaşıldı.

22 Aralık 2022 Perşembe 15:07
'Çığlıklarımıza aldırmadan bizi denize dökmeye çalıştılar'

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında Yunan unsurları tarafından geri itilen 43 düzensiz göçmenin kurtarıldığı, biri 5 aylık hamile, 2 kadının cansız bedenine ulaşıldığı olayda kurtarılan göçmenlerden 1'i yaşananları anlattı.
Korku ve panik halinde olduklarını söyleyen göçmen şu ifadelere yer verdi:
"21 Aralık gecesi saat 02.00 sıralarında, içinde 45 kişinin olduğu lastik bot ile Kuşadası kıyılarından çıktık. Sisam Adası'na yaklaştığımızda Yunan Sahil Güvenliği geldi. Botumuzu halatla bağladıktan sonra botumuzun motorunu aldılar. Ardından bizi çekerek zaten dalgalı olan denizde sağa sola savurarak Türk kara sularına götürdüler. Bu arada gelen ikinci bir Yunan Sahil Güvenlik teknesi de sürekli dalga yaratarak bizi batırmaya çalıştı. Bot su almaya başlayınca panik daha arttı. İki kadın denize düştü. Çığlıklarımıza aldırış etmeden dakikalarca bizi denize dökmeye çalıştılar. Türk kara sularına girdikten sonra bizi bırakıp gittiler. Sonra Türk Sahil Güvenliği gelerek bizi kurtardı." (DHA)

Son Güncelleme: 22.12.2022 15:40
Anahtar Kelimeler:
Düzensiz GöçmenGöçmen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.