Dünya gazetesinin ismi değişti

Dünya gazetesi bugün son sayısıyla çıktı. Dünya çalışanları tarafından yapılan açıklamada isim hakkı anlaşmasının yenilenemediği ve yola "Nasıl Bir Ekonomi" ismiyle devam edileceği bildirildi.

18 Kasım 2022 Cuma 09:40
Dünya gazetesinin ismi değişti

Ekonomi gazetesi Dünya, bugün son sayısını çıkardı. Dünya çalışanları tarafından 'Zorunlu bir veda; yeni bir başlangıç' başlığıyla yapılan açıklamada gazetenin isim hakkı anlaşmasının uzatılamadığı bildirildi.

21 Kasım'dan itibaren yola 'Nasıl Bir Ekonomi' ismiyle devam edileceği bilgisi verildi.

Bugünkü sayının ilk sayfasında ve dunya.com'da şu açıklama paylaşıldı:

"Zorunlu bir veda; yeni bir başlangıç…

Her yolculuğun son bulduğu bir durak var... Bizler de nihayet bir yolun sonuna geldik… İstemeyerek ve elimizde olmayan nedenlerle… Türkiye’nin tek ekonomi gazetesini her gün sizlere doyurucu bir içerikle, tarafsız, objektif ve dürüst bir yayıncılık anlayışıyla ulaştırma çabamızı, 'çalışanların' DÜNYA ailesi olarak elinizdeki bu sayı ile noktalıyoruz. DÜNYA’nın sıradışı bu son yolculuğunun en yakın tanıkları, hiç kuşkusuz sizlersiniz...

Hatırlayacağınız gibi, uzun süreli sıkıntılı bir sürecin ardından kapanma noktasına gelen bu değerli markayı kurtarmak ve işimizi korumak amacıyla, bundan tam üç yıl önce bu yola çıktık. Çalışanlar olarak her türlü maddi ve manevi fedakarlığı baştan göze aldık ve duayen gazeteci merhum Nezih Demirkent’in mirası DÜNYA’yı birlikte döndürmeye karar verdik; satın alma vaadiyle gazetenin isim hakkını kiraladık.

Sorumluluğumuz büyük, olanaklarımız son derece kısıtlıydı. Yılmadık; kendi gazetemiz olarak sahiplendiğimiz DÜNYA’yı her gün aynı heyecan ve titizlikle sizlere ulaştırmak için adeta gecemizi gündüzümüze kattık. Basın tarihinde belki de eşi bulunmayan örnek bir model yarattık. Ve gururla ifade ediyoruz ki, DÜNYA’nın itibarını ve marka değerini, başladığımız dönemin katbekat üzerine taşıdık.

Son Güncelleme: 18.11.2022 09:51
Anahtar Kelimeler:
Dünya Gazetesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176