Engelliler için deniz seferleri başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar için deniz seferlerine başladı. İZDENİZ A.Ş. tarafından düzenlenen Güzelbahçe-Mordoğan-Foça vapur seferleri ile engelli vatandaşlar yazlık ilçeleri keşfetti.  

09 Ağustos 2022 Salı 14:47
Engelliler için deniz seferleri başladı
Dr. Mehmet Çerçi

İZDENİZ Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Konak-Güzelbahçe-Mordoğan-Foça seferlerine engelli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Engelli vatandaşlar ve bir refakatçileri için yaz mevsimi boyunca her salı saat 08.00'de Konak'tan kalkan gemi, 08.45'te Güzelbahçe'den ve 09.45'te Mordoğan'dan hareket ederek, 10.30'da Foça'ya ulaşıp akşamüzeri ise aynı rota üzerinden geri dönüyor. İZDENİZ seferini kullanarak eşi Nazan Kara ile birlikte Mordoğan'a giden Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, “Bu hizmet bizim için çok değerli bir hizmet. Her hafta salı günü birçok engelli arkadaşlarımız ve üyelerimizi bu etkinliğe yönlendiriyoruz. Teşekkür ediyoruz" dedi.

Özellikle genç yaştaki engellilerin katılımı için seferlere eşlik eden Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Oya Türkeli, “Engellilerimiz için çok mutlu olduk. Hiç Foça'ya gitmemiş engellilerimiz var. Engellilerimizin birçoğu evlerinden çıkmadılar. Onlar da gezip görmeli, hayatlarına bir anlam katmalı. Engellilerimiz bugünü bekliyorlardı. Erken saatlerden beri ayaktalar ve çok mutlu oldular" ifadelerini kullandı.

Engelli oğlu Hüseyin Aktulum'la birlikte yola çıkan anne Gülten Aktulum ise “Hüseyin gezmek istiyordu, bir fırsat oldu ve beraber gidiyoruz. Benim telefonuma bu seferle ilgili mesaj geldi ve birlikte geldik. Ben de ilk defa gidiyorum. Biz anneler olarak çok zorlanıyoruz. Sıcakta dışarı çıkmak, gezmek, dolaşmak istiyorlar. Bu yaz hiç denize götürememiştik. Çalıştığımız ve arabamız olmadığı için çok iyi oldu. Ben sırf onu gezdirmek için geldim. O da bugün çok heyecanlı ve mutlu" dedi

Mordoğan'a tatile giden görme engelli Hakan ve Ayten Doğanay çifti ise “Çok sık vapur seferi yapmıyorduk. Genelde Karşıyaka ve Konak arasında gidip geliyorduk. Şu an tatil için Mordoğan'a gidiyoruz. Bence seferin salı günü olması gayet güzel. Burada denizi hissetmek güzel. Gemi yolculuğu çok iyi düşünülmüş" diye konuştu.

Engelli İzmirim Kart sahibi engelli vatandaşlar ve Refakatçi İzmirim Kartı bulunan bir refakatçilerin tura katılmak için '0232 320 00 35' (Dahili 102-103) numaralı telefonu arayıp, biniş yapacakları iskeleyi bildirerek rezervasyon yaptırabileceği bildirildi.(DHA)

Son Güncelleme: 09.08.2022 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176