Erdoğan ABD’ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesine katılmak üzere Özbekistan'a, ardından da Birleşmiş Milletler (BM) 77'nci Genel Kurulu'na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gidecek.

14 Eylül 2022 Çarşamba 23:49
Erdoğan ABD’ye gidiyor
Dr. Mehmet Çerçi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in davetine icabetle, Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22’nci Devlet Başkanları Zirvesine Özel Konuk olarak katılmak üzere, 15-16 Eylül 2022 tarihlerinde Semerkant’ı ziyaret edecek.

Dr. Mehmet Çerçi

Erdoğan ikili görüşmeler yapacak

Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Teşkilatı nezdinde ‘Diyalog Ortağı’ statüsünü elde ettiği 2012 yılından bu yana, Türkiye’den Zirve toplantılarına Cumhurbaşkanı düzeyinde katılım ilk kez gerçekleşecek. 16 Eylül 2022 tarihinde düzenlenecek Zirve Oturumuna hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikili görüşmeler yapması da öngörülmekte.

ABD’ye gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ni takiben, New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu Genel Görüşmeleri’ne katılmak üzere, ABD’ye hareket edecek.

Cumhurbaşkanı, ‘İç İçe Geçmiş Sınamalara Dönüştürücü Çözümler İçin Dönüm Noktası’ temasıyla gerçekleştirilecek 77’nci Genel Kurul’un ilk gününde katılımcılara hitap edecek ve Genel Sekreter António Guterres’le görüşme gerçekleştirecek.

Ayrıca Erdoğan, ziyaret vesileyisle çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla ikili temaslarda bulunacak. Erdoğan’ın, 17-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği ziyaret vesilesiyle, ABD’de yerleşik Türk sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Musevi kuruluş temsilcilerini kabul etmesi ve Türk- Amerikan İş Konseyi tarafından ABD iş dünyasının temsilcilerinin iştirakiyle düzenlenecek etkinliğe katılması da öngörülüyor.

Anahtar Kelimeler:
ERDOĞAN ABD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176