İzmir'de kurtuluşun 100'üncü yılına coşkulu kutlama

09 Eylül 2022 Cuma 18:01
İzmir'de kurtuluşun 100'üncü yılına coşkulu kutlama

GÖSTERİLER HAVADA, KARADA VE DENİZDE SÜRÜYOR
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü günü etkinlikleri kapsamında, süvari birlikleri kordon boyunda toplanan kalabalığın alkışları eşliğinde, Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Kortejin ardından Gündoğdu Meydanı'nda İzmir Airshow havacılık gösterileri başladı. Hava organizasyonunda, 18 farklı gösteri ekibi ile 100'ün üzerinde hava aracı ve pilot yer aldı. İzmir Airshow'da sadece hava değil, kara, deniz ve sahne etkinlikleri programları da yapılıyor. Kara etkinliklerinde; havacılık firmalarının stantları, uçak sergileri, pedallı uçaklar ve pilotların imza etkinlikleri katılımcılarla buluşuyor. Denizde, flyboard gösterisi sergileniyor.
Gökyüzünde ilk olarak Türk Hava Kurumu paramotor uçuşu yaptı. Flyboard gösterisinin ardından İzmir Havacılık Kulübü Zafer Uçuşu ile etkinlik açılışı gerçekleştirildi. Ardından saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Helikopterler de havada aynı noktada uçarak, saygı duruşuna eşlik etti. Ardından Sahil Güvenlik Geçişi ve Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi sunuldu.
Etkinliklere katılımcılar yoğun ilgi gösterirken, çocuklar da ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle gösteriye eşlik etti.
Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA)

Son Güncelleme: 09.09.2022 20:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176