60 dönümlük alanda oluşturulan lavanta bahçesi tanıtıldı

Manisa'nın Kula ilçesinde Ziraat Odası ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün iş birliğinde yürütülen 'Kulavanta' projesi kapsamında oluşturulan lavanta bahçesinin tanıtımı yapıldı. Kula turizminin yeni gözdesi olmaya aday 60 dönümlük lavanta bahçesinin yanı sıra, altın otu ekilen arazi turizm için hizmete açıldı.

22 Haziran 2022 Çarşamba 18:44
60 dönümlük alanda oluşturulan lavanta bahçesi tanıtıldı

Kula'da Ziraat Odası ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün iş birliğinde yürütülen 'Kulavanta' projesinin turizme kazandırılması için harekete geçildi. 2020 yılından bu yana yürütülen proje kapsamındaki çalışmalar sonuç verdi.

Kula'da fotoğrafçılık, çiçekçilik ve rehberlik hizmeti veren esnaf ve vatandaşlara yönelik tanıtım toplantısı düzenleyen Kula Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, lavanta bahçesinin kurulumundan bu yana gerçekleştirilen çalışmaları anlatmanın yanı sıra, uzun dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 'Atıl Arazilerin Tarıma Kazandırılarak Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yapılması' projesi kapsamında yürütülen bu proje, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından da finanse ediliyor.

Toplam 143 dönüm arazi üzerinde çalışma yapıldığını dile getiren Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, ilk etapta 60 dönüm alanda lavanta ile 10 dönüm altın otu yetiştirmek için denemesi yaptıkları ve başarıya ulaştıklarını söyledi.

Topal, yapılması planlanan çalışmalarla ilçenin turizm hareketliliğine değer katacak olan bu projenin geliştirilmesi halinde dinlenme, konaklama ve ihtiyaçları karşılayabilecek satış stantlarının da bu alan içerisine kurulmasının planlandığını kaydetti

Toplantının ardından Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal ve Kula İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu katılımcılarla birlikte lavanta bahçesine giderek incelemelerde bulundu.

(DHA)

Son Güncelleme: 22.06.2022 21:57
Anahtar Kelimeler:
Manisa Kula
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176