ABD Dışişleri Bakanı, seçim öncesi Ankara ve Atina'yı ziyaret edecek

Yunanistan ve Türkiye arasında seçim tarihlerinin yakınlığı sebebiyle oluşacak krizi önlemek adına ABD Dışişleri Bakanı, Ankara ve Atina'yı ziyaret edecek.

23 Ocak 2023 Pazartesi 12:14
ABD Dışişleri Bakanı, seçim öncesi Ankara ve Atina'yı ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim için 14 Mayıs tarihini işaret etmesi, hemen hemen aynı tarihlerde seçime gidecek olan Yunanistan'da da yankı buldu. Yunan medyası iki ülke arasındaki tansiyonun artmaması adına ABD tarafından bir takım ziyaretler yapılacağını yazdı.

Halk TV'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimleri için 14 Mayıs'ı tarih göstermesinin ardından Yunan medyası da iki ülke arasındaki seçimlerin hemen hemen aynı zamanlarda yapılacağına dikkat çekerek ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ankara ve Atina arasındaki gerilimi düşürmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştireceğini yazdı.

Yunanistan'ın yüksek tirajlı gazetelerinden Kathimerini'nin internet sitesinde yer alan habere göre, iki ülkenin gideceği seçimlerin hemen hemen aynı tarihlerde yapılacak olması, Atina ve Ankara arasında tansiyonun olası artışına dair bir endişe yarattı.

Gazetede Costis P. Papadiochos imzasıyla yayınlanan haberde, seçimler yaklaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik tansiyonu artırıcı söylemlerinden endişelenildiği öte yandan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Şubat ayında hem Ankara'yı hem de Atina'yı ziyaret edeceği ifade edildi.

Haberde Almanya tarafından atılan toplantı adımı da anımsatıldı. Aralık ayında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Yunan Başbakanı’nın diplomasi şefi Anna Maria Bura’nın Brüksel’de görüşmüştü. Söz konusu toplantı Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un aracılığıyla gerçekleşmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.