AFAD Çadırları sosyal medyada gündem oldu

Depremler sonrası AFAD'ın kurduğu çadırlar sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları kurulan diğer çadırlar ile AFAD çadırlarını kıyasladı.

20 Şubat 2023 Pazartesi 13:29
AFAD Çadırları sosyal medyada gündem oldu

Türkiye'yi derinden sarsan depremler sonrası arama kurtarma çalışmaları dün itibariyle neredeyse tamamlandı, artık depremzedelerin barınma ihtiyaçları daha fazla ön plana çıktı.

Bu esnada AFAD’ın deprem bölgesine kurduğu çadırlar sosyal medyada yankı uyandırdı.

Çadır kentler için deprem sonrası en büyük risk olan yangın kaçış yollarının gözetilmemiş olması “Daha çadır kenti nizami kuramıyoruz, kaldı ki şehri kuracağız” tepkilerine yol açtı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; bölgede onlarca çadır kent kurulurken Kırgızistan ve Azerbaycan ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Kızılay'ın kurduğu çadırlar ile AFAD'ın kurduğu çadırlar arasındaki fark tartışma konusu oldu. AFAD'ın kurduğu çadırların gelişi güzel ve sistemsiz olmasının özellikle yangın riski açısından tehdit oluşturduğu dile getirildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Sosyal medyada yer alan eleştirilerden bazıları şöyle;

"Ülkemizdeki deprem bölgesinde Kırgız Türklerinin, Azerbaycan'ın ve bizim çadır kurma şeklimiz."

"Çadırlarımız bile yapılan çarpık kentleşmeler gibi plansız, rastgele."

"Daha çadır kenti nizami kuramıyoruz, kaldı ki şehri kuracağız."

KAYNAK - HALK TV

 

Son Güncelleme: 20.02.2023 14:40
Anahtar Kelimeler:
AfadÇadır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176