AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

Meclis Başkanlığı için siyasi partilerin adayları netleşmeye başladı. Yeşil ve Sol Parti Tülay Hatimoğulları’nı, İyi Parti Cihan Paçacı’yı, aday gösterirken AKP ise Numan Kurtulmuş'u aday gösterdi.

Dr. Mehmet Çerçi
05 Haziran 2023 Pazartesi 19:50
AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu
Dr. Mehmet Çerçi

Seçimlerin geride kalmasıyla birlikte siyasi partilerde, Kabine'de ve TBMM'de değişimler yaşanıyor. 28. yasama döneminin başlamasının ardından yeni Meclis Başkanı görevini üstlenecek isim için oylama çarşamba günü başlayacak.

Partiler tek tek Meclis Başkanı adaylarını açıklarken AKP'nin adayı da belli oldu. AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı için dilekçesini verdi ve adaylığını koydu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile sürpriz görüşme gerçekleştiren Kurtulmuş'un Meclis'teki Cumhur İttifakı çoğunlu nedeniyle seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Numan Kurtulmuş kimdir?

Dr. Mehmet Çerçi

Numan Kurtulmuş, 1959 yılında Ordu'da dünyaya geldi. Baba adı İsmail Niyazi, anne adı Ayşe Güngör'dür.

Akademisyen olan Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management'ta lisansüstü çalışmalarına devam etti.

ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'ta misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve doktorasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doçent oldu. 2004 yılında profesör unvanını aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176