Ak Partide Büyük Değişimin Ayak Sesleri / Hasan Fatih Özsümer Yazdı...

Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Ak Parti MYK’ sında partinin grup yönetimi belli oldu. 

01 Haziran 2023 Perşembe 22:50
Ak Partide Büyük Değişimin Ayak Sesleri / Hasan Fatih Özsümer Yazdı...

Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Ak Parti MYK’ sında partinin grup yönetimi belli oldu. 

Parti içerisinden ve parti dışarısından yaptığı çıkışlardan dolayı özellikle koyu muhafazakar kanattan zaman zaman çok sert eleştiriler alan Özlem Zengin yeniden Grup Başkan Vekilliğine getirildi. 
Ve bu sefer Grup Başkan Vekilliklerinde 2 Kadın Milletvekili oturacak. 

Sayın Erdoğan sert muhalefete rağmen Özlem Zengin’i Grup Başkanvekili yaparak çok sesliliğe önem verdiğini ve ne olursa olsun kadın hakları konusunda Anayasal çerçevenin dışına çıkılamayacağını ilan etti. 

Özlem Hanım’ı yeni dönemde özellikle medyada Ak Parti adına daha fazla göreceğiz. 

Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün Grup Başkanvekili olması ise yeni Dönemde Sayın Erdoğan’ın grubu ve parlemento çalışmalarını ve yasal süreçleri çok daha sıkı takip edeceğinin emarelerilerinden. 

Grup Başkanvekili olan bir diğer isim ise Bahadır Yenişehirlioğlu. 

İlk defa TBMM’ye Manisa Milletvekili olarak giren aslında 30 yıl özellikle savunma avukatlığı yapan sonra yeteneklerini ön plana çıkartarak yeni bir sanatçı tanımlamasını toplumla kaynaştıran isim. 

15’e yakın kitabı var. Ses tonu etkileyici ve hitabeti herkese kendini dinletecek kadar güçlü. Derin bir Türk İslam sentezcisi ama bunları seküler insanların dili ile anlatabiliyor. 

Grup Başkan Vekilliği ile birlikte siyasette TBMM’de ve Ak Partide fenomen olduğunu göreceksiniz. Ak Parti tabanının çok sevgisini kazanacak yaptığı çıkış ve konuşmalarla. 

Yeni dönemde Ak Parti iletişim stratejisi olarak medya kanallarında gazeteci ve yorumcular ile gitmektense, Özlem Zengin, Bahadır Yenişehirlioğlu gibi etkili isimlerle yürüyecek partide yetkili isimlerle yürüyecek. 
Fatih Sönmez, Ertan Aydın, Şebnem Bursalı ve Hulki Cevizoğlu ve Mücahit Arınç isimlerinde bu ekibe dahil olmasını bekliyorum. 

İnsanlar farkında değil ama Sayın Erdoğan gençlerle ve kadınlarla çalışmaktan keyif alan bir Lider aslında. Yakın çalışma ekibinde kamuoyunun önüne çıkmayan çok sayıda kadın ve genç var. 
Onlara verdiği makamlar, değerler ve önem hepimizin dikkatinden kaçıyor. 

Yeni dönemde yenilenen seçmen profillerine uygun isimlerle birlikte yürüyecek Sayın Cumhurbaşkanı. 

Hem kabinesinde, hem bürokraside, hem politika kurullarında hem de parti yönetimlerinde göreceğiniz isimlere şaşırabilirsiniz. 

İzmir’den Milletvekili seçilen Şebnem Bursalı yeni dönemde Ak Parti Meclis Başkan Vekili olabilir. Çokta yakışır. 

Hasan Doğan’ın Bakan olması durumunda CB Özel Kalem Müdürlüğüne CB Kanunlar Kararlar Genel Müdürü Hakkı Susmaz gelebilir. 
Hasan Doğan’ın Gençlik ve Spor Bakanı olması büyük ihtimal. 

Yeni kurulacak İletişim Bakanlığına Fahrettin Altun’un gelmesi ise neredeyse kesin.
 

Kalın sağlıcakla…
1 Haziran 2023
Hasan Fatih Özsümer

Son Güncelleme: 01.06.2023 23:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.