Dr. Mehmet Çerçi

Ankara'daki selde 1 kişi hayatını kaybetti! İlk ve orta okullar Pazartesi tatil ilan edildi

Ankara’da sağanak yağış, sel ve hortuma neden olurken kentte panik havası yaşanıyor. Ankara Valisi Vasip Şahin ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu. Akyurt'tan bir acı haber de geldi, bir kişi hayatını kaybetti.

12 Haziran 2022 Pazar 23:21
Ankara'daki selde 1 kişi hayatını kaybetti! İlk ve orta okullar Pazartesi tatil ilan edildi
Dr. Mehmet Çerçi

Ankara Valisi Vasip Şahin, sel ve su baskını yaşanan Akyurt'ta bir kişinin elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Dr. Mehmet Çerçi

Bakan Soylu sel bölgesinde

Bakan Soylu, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile akşam saatlerinde başlayan sağanağın ardından sel ve su baskınlarının yaşandığı ilçe merkezine geldi.

Kızıl ve Yıldırım mahallelerinde incelemelerde bulunan Soylu, Belediye Başkanı Ayık ile selden zarar gören iş yeri sahiplerinden bilgi aldı.

Ankara'da okullar tatil edildi

Ankara Valisi Vasip Şahin, yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden il genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime ara verildiğini duyurdu.

Ankara’da Çankaya, Etimesgut ve Sincan'da orta şiddette, Bala ve Beypazarı'nda ise kuvvetli yağışlar başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, fırtınanın çatıyı uçurduğu görüntüleri paylaşarak uyardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada “Ankara'da meydana gelen son yağışlar sonrasında İtfaiye'ye ve AFAD Ankara'ya toplamda 774 ihbar ulaşmıştır. Ekiplerimiz bölgeye sevk edilerek çalışmalarına başlamıştır. TAMP kapsamındaki afet grupları AFAD Koordinasyon Merkezi’nde toplanmıştır” denildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, yoğun yağış nedeniyle pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu.

Ankara Valisi Şahin'in açıklaması şöyle:

Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için İlimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir.

Son Güncelleme: 15.06.2022 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176