AYM, HDP'nin kapatma davası için erteleme talebini görüşecek

AYM, HDP'nin kapatma davasını erteleme talebini 25 Ocak Çarşamba günü görüşecek.

23 Ocak 2023 Pazartesi 13:52
AYM, HDP'nin kapatma davası için erteleme talebini görüşecek

Anayasa Mahkemesi HDP'nin "Kapatılma davası seçim sonrasına bırakılsın" talebini 25 Ocak Çarşamba günü görüşecek.

Halk TV'de yer alan habere göre; HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, geçen hafta yaptığı açıklamada AYM'ye kapatma davası kararının seçimlerin sonrasına bırakılması için başvuruda bulunduklarını kaydetmişti. Sancar, açıklamasında "AYM’ye yaptığımız başvuruda bu davayla ilgili muhakeme işlemlerinin 18 Haziran 2023 seçimleri sonrasına bırakılmasını talep ettik. AYM bu davayla ilgili işlemleri durdurmalıdır. Ortada ciddi bir belirsizlik var, bu belirsizlik HDP’yi bir kıskaca alma planından öteye hedefler içeriyor" demişti.

Hesaplara bloke konulmuştu

Ceza davası prosedürü izlenen kapatma davası sürecinde, Yüksek Mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına 5 Ocak'ta bloke konulmasına hükmetmiş ve partiye buna ilişkin savunma yapması için bir aylık süre vermişti.

Partinin buna ilişkin cevabının ardından Hazine yardımlarına bloke konulmasına ilişkin karar, AYM Genel Kurulu tarafından tekrar ele alınacak. Heyet, gelecek cevabın ardından kararın kaldırılmasına veya tedbir hükmünün devamına karar verebilecek.

Anahtar Kelimeler:
AymHdp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176