Bakan Kurum: Kilis’te kaliteli konut stokunu arttıracağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yeni yerleşim yerleri için güvenli bölgeler tespit etmek amacıyla depremden etkilenen Kilis’i ziyaret ederek havadan ve karadan incelemelerde bulundu.

23 Şubat 2023 Perşembe 09:37
Bakan Kurum: Kilis’te kaliteli konut stokunu arttıracağız
Dr. Mehmet Çerçi

Kilis Valiliği’nde düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ilk anından itibaren seferberlik şuuruyla çalıştıklarını ifade ederek, “Biz de; depremin ilk anından itibaren bu bölgede, Gaziantep’teydik. Hem hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz, hem enkaz kaldırma çalışmalarını yürütüyoruz hem de kalıcı konutlarla ilgili yapım sürecini eş zamanlı yürütmeye devam ediyoruz" dedi.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, "Yeniden inşa ve ihya dönemine girmiş durumdayız" diyen Bakan Kurum, Kilis'te yaptığı açıklamalarında, "Ülke ve millet olarak depremin yaralarını Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde en hızlı şekilde sarmaya devam edeceğiz. 11 ilimizde hasar tespit çalışmalarımız devam etmektedir. Biz de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak; şehirlerimizin yeniden ihyası ve inşası için şerhin ihtiyaçlarını, demografik yapısını, sosyal ve kültürel yapısını da içine alacak şekliyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gece gündüz demeden tüm ekibimizle birlikte 11 ilimizde eş zamanlı inşa sürecini büyük bir hassasiyetle, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda, şehrimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacak anlayışla yürütmeye gayret gösteriyoruz" dedi.

Bakan Kurum, kalıcı konutlar kadar geçici barınma alanlarının da büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, “Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına hızlıca cevap üretirken, barınma ve diğer sorunlarını da kalıcı olarak giderecek adımlar atıyoruz. Bu noktada hedefimiz geçici barınma alanlarını hızlı bir şekilde kurmaktır.  AFAD koordinasyonunda tüm illerimizde geçici barınma alanlarıyla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geçici barınma alanlarını gerek konteyner, gerek prefabrik yapılardan, gerek çelik konstrüksiyon ve yığma yapılardan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda oluşturuyoruz. Bu kapsamda Gaziantep’imizde, Kahramanmaraş’ımızda, Adıyaman’ımızda güçlü bir şekilde barınma ihtiyacını giderecek tüm adımları atacağız. Hatay’ımızda da yine AFAD koordinasyonunda bu süreci yürütüyoruz.” diye konuştu.

“KİLİS TAHTALI'DA TAMAMLANAN 168 KONUTUN TESLİMİNE 24 ŞUBAT CUMA GÜNÜ BAŞLIYORUZ”

Bakan Kurum, Kilis’te tamamlanan ve yapımı devam eden çalışmalara ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

Dr. Mehmet Çerçi

“Kilis merkezde Tahtalı Mahallesi'nde 168 konutumuzun yine inşaat süreci tamamlandı ve buradaki kardeşlerimize konutlarımızı Cuma günü itibariyle teslime başlayacağız. Yine Kilis merkezde yapımı devam eden 515 konutumuz var. Deveciler Mahallemizde bu konutlarımızı da hızlı bir şekilde 2-3 ay içerisinde tamamlayıp inşallah vatandaşlarımıza teslim edip, şehirdeki kaliteli konut stokunu da arttırmış olacağız. Kilis merkezde İller Bankamız ve belediyemizle yürüttüğümüz atık su arıtma tesisi ve çamur kurutma tesisi projeleri tamamlanmıştır. Bu kapsamda 70 milyon liralık projemizin yapımına başlıyoruz. Bu projenin 30 milyon lirası da yine yurt dışı kaynaklardan hibedir. Atık su ve yağmur suyu şebeke projesi tamamlanmıştır. Maliyeti 570 milyon liradır. İller Bankası ve belediyemiz eliyle bu proje yürütülmektedir. Bu kapsamda projenin tamamı da yine hibe kapsamında.”KİLİS (İGFA) 

Son Güncelleme: 23.02.2023 10:51
Anahtar Kelimeler:
Deprem Bölgesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.